Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як зробити волосся об'ємним в домашніх умовах

  • 27 Серпень 2021 08:09:04
  • Відгуки: 1
  • Перегляди: 15812
  • 5 Як зробити волосся об'ємним в домашніх умовах

Пишне волосся виглядає ефектно, і додає впевненості. Але не всім природа дала густу шевелюру, та й з віком вона помітно рідшає, тому для багатьох об’єм зачіски – проблема. Вирішується вона в салоні. Однак його щоденне відвідування для більшості є недосяжною розкішшю. Проте сьогодні кожна дівчина чи жінка сама може зробити волосся об'ємними в домашніх умовах, і зберегти укладку весь день. Коштувати це буде недорого, не вимагає особливих зусиль і витрат часу. Головне правильно підібрати засоби для догляду та укладки, які підходять саме вашому волоссю.


Якою буває структура волосся

Під терміном «структура волосся» в перукарській справі мається на увазі його товщина (діаметр). За цим параметром виділяють 3 типи волосся – тонке, середнє, товсте. На різних зонах волосистої частини голови росте різного типу волосся. Тому приналежність до типу визначається по тому, якої структури волосся на голові більше.

Для опису поточного стану структури або текстури волосяних стрижнів застосовують такі терміни: м'які/жорсткі, ламкі (тендітні)/еластичні (пружні), пористі/склоподібні, пухнасті/важкі. До речі, товщина стержня не пов'язана з його формою, тому будь-який тип волосся може бути, як прямим, так і кучерявим. Також відзначено, що все сиве волосся має жорсткі як дріт стержні.

Як структура і довжина волосся впливають на об’єм укладки

Тонке волосся будь-якої довжини швидко стає несвіжим і втрачає об’єм.

Волосся середньої товщини – ідеальний варіант для створення і тривалого збереження укладки на волоссі будь-якої довжини.

Пористе і жорстке товсте волосся добре тримає форму якщо воно середньої довжини або підстрижене коротко. Товстому і довгому волоссю не вистачає об’єму через власну вагу.

Також відзначимо, що на об’єм укладки впливає форма локонів. Структура кучерявого волосся міцна, але пориста, а кутикули їх стрижнів «настовбурчуються» кінчиками розкритих лусочок. Тому щоб кучері тримали об’єм і форму, яку їм надали за ними потрібно ретельно і регулярно доглядати – живити і зволожувати.

Крім цього на збереження прикореневого об'єму впливає тип шкіри волосистої частини голови. Власницям жирної шкіри необхідно користуватися спеціальними засобами.

І ще один «секрет», який допоможе зробити волосся об'ємними в домашніх умовах так, щоб зберегти форму зачіски на весь день. Роблячи укладку пам'ятайте – об’єм добре створювати на тільки що вимитому волоссі, а формувати локони потрібно не раніше, ніж через 7-8 годин після миття голови.

Як додати об'єму короткому волоссю

Ось схема універсальної об'ємної укладки тим, у кого волосся коротке:

  1. Миття волосся шампунем з кондиціонером, який підходить для типу волосся і шкіри.
  2. Висушування волосся рушником.
  3. Нанесення стайлінгового мусу, приділяючи увагу прикореневій зоні.
  4. Фіксація всього волосся зажимами, за винятком декількох нижніх пасм на потилиці. Висушування їх гарячим феном і брашингом середнього діаметру.
  5. Просушуємо частинами всю зачіску, рухаючись від потилиці вперед (зліва, справа) і знизу-вгору.

Під кінець кілька пасм виділяються пальцями, змазаними стайлінговим воском, а результат спершу фіксується лаком, стоячи вниз головою, тримаючи балон на великій відстані від голови, а потім стоячи прямо – з середньої відстані.


Як зробити волосся об'ємним середньої довжини

Для 100% результату створення об’єму на волоссі середньої довжини, по-перше, слід сходити до перукаря і «оновити» філірування. По-друге, підтримувати об’єм протягом всього дня допоможе укладка з начосом, яку роблять в наступному порядку:

  • миття та висушування волосся до вологого стану рушником;
  • нанесення і розподіл спрею для укладання по всій довжині локонів;
  • просушування теплим феном, стоячи вниз головою, а потім, випроставшись, «запечатування» кутикули волосяних стрижнів холодним феном;
  • обробка прикореневої зони воском, з подальшим легким начосом;
  • формування обрисів зачіски;
  • фіксація лаком.

Якщо середньої довжини волосся хвилясте або кучеряве, надати бажаний об’єм його прикореневої зони допоможе віск + гарячий фен + продувається скелетний гребінець і/або брашинг.

Як зробити об'ємним довге волосся

Поради по стайлінгу довгого волосся схожі на перераховані вище, але фен в момент сушіння слід включати на максимально низьку потужність і найвищу температуру, а замість воску необхідно користуватися сухим шампунем або універсальною текстуруючою пудрою. Із завданням підняття прикореневої частини довгого волосся краще всього справляються щипці для гофре з вузькою насадкою. Однак під «кінський хвіст» потрібна паста для укладання прикореневої зони і її начісування в зоні, де буде формуватися пучок.

Засоби, які створять і збережуть укладку на весь день

Власницям тонких локонів рекомендуємо користуватися доглядовими шампунями і кондиціонерами для ущільнення, наприклад, які містять силікон, а під час укладання – незмивними кондиціонерами, стайлінговими спреями і мусами для об’єму. Слід вибирати засоби сильної та дуже сильної фіксації, але наносити їх в невеликій кількості.


Тим, у кого волосся добре тримає форму і об'єм, радимо застосовувати фріззі-спреї, а при хвилястих і кучерявих локонах, а також при пошкодженому волоссі – спеціальні розгладжуючі або плівкоутворюючі креми. Засоби для стайлінгу вибираються середньої фіксації, і наносяться в помірних кількостях.

Важкому і довгому волоссю, а також тим, у кого шкіра на голові відноситься до жирного типу, для додання і підтримки об'ємної зачіски протягом дня, потрібні вузько спеціалізовані шампуні/кондиціонери для об’єму, сухий шампунь або універсальні текстуруючі пудри, а також легко текстурні фіксуючі лаки.

У магазині Vladicom можна купити різні види професійних засобів для стайлінгу, які гарантовано допоможуть створити, а потім зберегти об’єм і форму зачіски протягом дня – це:

У цьому ж розділі є всі необхідні засоби для щоденного та щотижневого догляду за волоссям, який в результаті допоможе легше і простіше створювати об’єм і утримувати форму зачіски протягом дня.

І під кінець, ще один важливий нюанс. Причина поганого збереження укладки, навіть при правильно підібраних косметичних засобах – це неправильна форма стрижки. Зверніться до досвідченого фахівця, який підбере потрібну форму зачіски в залежності не тільки від характеристик і овалу обличчя, але й з урахуванням типу та структури волосся і стану шкіри волосистої частини голови. При необхідності він же порекомендує і підходящий різновид об'ємного фарбування. Майстер також навчить робити щоденну укладку, і підкаже які доглядові та стайлінгові засоби потрібні саме вам.

 
Leave a review  ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
1 votes
100% 1 positive
1