Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Правило хорошого тону або вся правда про відтіночні бальзами бальзами

Принцип роботи відтіночних бальзамів

Процес, при якому дівчата використовують відтіночні бальзами, називається тонування. Саме тому дані засоби також відомі як тоніки.

Принцип роботи відтіночних бальзамів такий же, як і у стандартної фарби для волосся. Однак якщо останній препарат стійко змінює колір волосся на тривалий термін, то тоніки мають більш м'який вплив на вашу шевелюру. Вони обволікають волосся, але в той же час не проникають в його структуру. Така особливість дозволяє використовувати відтіночні бальзами скільки завгодно раз. Після кожного прийому ванни колір волосся буде поступово повертатися до свого природного вигляду.

Також тонування можна провести під час миття голови, змішавши бальзам при цьому з шампунем або гелем для душу. У такому варіанті взагалі відсутні негативні впливи на волосся, проте нанесений колір протримається максимум кілька днів. Подібний метод тонування використовується у випадках, якщо вам необхідно підтримати колір фарбованого волосся.

Основні особливості тонування

Слід зазначити, що даний процес менш ефективний ніж класичне фарбування волосся. Тому якщо ви хочете отримати відтінок, який буде максимально підкреслювати вашу красу і виглядати рівно, то слід дотримуватися кількох правил:

  1. В першу чергу, не намагайтеся з брюнетки стати блондинкою, використовуючи відтіночні бальзами. Це неможливо. В такому випадку ви отримаєте нерівний та брудний колір волосся, який ніяк не зможе стати прикрасою вашого зовнішнього вигляду. При темному кольорі волосся краще звернути увагу на схожі відтінки. Також можна здійснити тонування русявими, мідними або золотистими відтінками.

  2. Блондинкам в даному випадку буде набагато легше. Світле волосся більш схильне до змін, тому і вибір відтінків набагато більший. Однак, якщо ви хочете з блондинки перетвориться в справжню брюнетку з дуже темним кольором волосся, то краще за все звернутися до фахівців з салону, які допоможуть досягти потрібного тону.

  3. Тоніки можуть впоратися з сивиною, якщо її на вашій голові зовсім небагато. Структура сивого волосся значно відрізняється. Через цю особливість воно піддається фарбуванню тільки стійкими речовинами. При використанні відтіночного бальзаму на сиве волосся ви ризикуєте отримати нерівний і дуже брудний колір волосся.

Найкраще підбирати тон, який в кольоровій палітрі знаходиться недалеко від вашого натурального кольору волосся. В такому випадку волосся зможе зберегти свої сили, а вплив від тоніка буде набагато більш тривалим. На щастя, сучасні виробники пропонують великий вибір відтінків на ваш смак. На особливу увагу заслуговує серія тоніків Color Lux від компанії Bielita, які поєднують в собі використання інноваційних технологій і великий вибір кольорів.

Як використовувати відтіночний бальзам

На кожній упаковці такої продукції має бути присутня покрокова інструкція, яка допоможе вам змінити тон вашого волосся. Найчастіше процес однаковий для відтінків бальзамів з різних компаній, однак у деяких випадках правильне нанесення тоніка зажадає від вас виконання особливих інструкцій і нюансів.

Використання відтіночних бальзамів складається з таких етапів:

  1. Вимийте голову. Брудне волосся нерівномірне по своїй структурі. Також на ньому знаходиться більше жиру, що може привести до дуже неприємного сюрпризу при готовому результаті.

  2. Ніжно проведіть рушником по волоссю. Голова повинна залишатися вологою, оскільки в такому стані вона найкраще сприймає дію тоніка. На цьому етапі слід надіти одноразові рукавички і обробити відтіночним бальзамом волосся. Процес не викликає складнощів, оскільки найчастіше речовина відмінно розподіляється між кожною волосиною.

  3. Одягніть на голову одноразову шапочку і зачекайте близько півгодини. Точний час для продукції різних компаній може відрізнятися, тому уважно огляньте упаковку. При більш тривалому впливі відтіночного бальзаму обраний тон буде більш насиченим.

  4. На останньому етапі промийте голову до того моменту, поки вода не стане абсолютно прозорою.

Готово! В результаті таких простих маніпуляцій ви зможете отримати абсолютно новий відтінок вашого волосся. А завдяки нетривалій дії і відсутності шкоди експериментувати з тоніком можна так часто, як ви захочете.