Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як часто можна робити маску для волосся

  • 05 Липень 2021 09:20:35
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 11342
  • 0

Ваше волосся може дійсно виглядати не менш ефектно, як і у моделей, що дефілюють світовими подіумами і знімаються в рекламі. Для цього потрібно навчитися підбирати основні та додаткові засоби по догляду за волоссям, а потім строго дотримуватися правил їх застосування. В даному випадку «кашу можна зіпсувати маслом», так як занадто часте нанесення сучасних сироваток, бальзамів і масок для волосся призведе до результату, протилежного від бажаного.


Як часто можна наносити маску для волосся

Відповідь коротка і гранично чітка – Наносити маску для волосся можна 1, максимум 2 рази на тиждень. Маски, на яких є позначки Інтенсивна або Розігріваюча застосовуються тільки 1 раз в тиждень.

Користуватися однією і тією ж маскою постійно, довше 2-4 місяців, наполегливо не рекомендується. Однак протягом тижня можна застосовувати і більше 2 масок, але вони повинні вирішувати різні завдання, наприклад, 1 раз для відновлення, 1 раз для глазурування волосся, 1 раз маску проти випадіння волосся і 1 раз сироватку для посічених кінчиків волосся. Робити процедури можна через день. Але в такому інтенсивному режимі вирішувати проблеми волосся можна лише 15-20 днів, після чого потрібно обов'язково дати їм відпочити 3-5 днів.

Типи масок і як часто їх використовувати

Звертаємо увагу, що маски для волосся і маски для шкіри голови -–це різні доглядові засоби з різними формулами. Тип саловиділення і особливості шкіри голови необхідно знати і враховувати при виборі шампуню. А ось при виборі маски для волосся слід орієнтуватися на тип і стан локонів: наявність фарбування, знебарвлення, штучної завивки або натуральної кучерявості, товщину і довжину, сухість, ламкість, посічені кінчики, натуральний (світлий чи темний) тон, швидкість росту, випадання. Наприклад, при жирній шкірі голови локони можуть бути сухими і ламкими.

Наносити маски для волосся слід по всій довжині пасм, відступивши від коренів і шкіри на 1,5-2 см. Маску наносять на вологе волосся, яке ретельно споліскують від залишків шампуню і промокають рушником. Невелика кількість речовини маски розтирається між долонями, а потім рівномірно розподіляється по довжині пасм, від основи до кінчиків. Для зручності розподілу волосся повільно розчісується гребінцем з рідкими (гладкими і гнучкими) зубцями. Виняток становлять маски для росту волосся, які наносяться на шкіру голови, адже їхнє завдання – стимуляція живлення волосяних цибулин.

Власницям тонкого, природного світлого тону волосся маску рекомендовано застосовувати 1 раз в тиждень. Товсте, жорстке, в тому числі й кучеряве волосся темних і рудих відтінків, вимагає більш інтенсивного догляду – 2 рази на тиждень.

Під час самої процедури слід уважно стежити за відчуттями, а після закінчення – за наслідками. Якщо виникли подразнення шкіри, сплутаність і сухість волосся, з'явилася лупа – значить ця маска вам не підходить.

Живильні маски для волосся

Наведемо кілька прикладів готових живильник масок для волосся, що користуються високим попитом серед покупців інтернет-магазину Vladicom:

Маски для фарбованого волосся

Тим, хто любить часто експериментувати з кольором, рекомендуємо звернути увагу на такі маски для фарбованого волосся як:

Як часто можна наносити маски домашнього приготування

Правила нанесення і частота застосування масок для волосся Хенд Мейд абсолютно такі ж, як і для готових доглядаючих засобів даного різновиду. Наведемо рецепти декількох найпопулярніших саморобних масок, які легко можна зробити вдома.

Гірчична маска для волосся

Ця маска наноситься виключно на корені волосся і шкіру голови, прискорюючи ріст локонів за рахунок посилення кровообігу завдяки подразненню рецепторів шкіри гірчицею.

Інгредієнти:

  • порошок гірчиці – 2 ст. л .;
  • гаряча вода – 2 ст. л .;
  • реп'яхова олія – 2 ст. л .;
  • жовток сирого курячого яйця – 2 шт .;
  • цукор – 2 ч. л.


Гірчиця змішується з водою, а потім і з іншими компонентами. Витримується 2 хвилини, і наноситься пензликом по проділах тільки на прикореневу зону. Для посилення подразнюючого ефекту надівається шапочка для душу, після чого голова вкривається рушником.

Тривалість гірчичної маски – 15-20 хвилин. Якщо маска сильно пече, потрібно закінчити процедуру, а в наступний раз додати не 2, а 1 чайну ложку цукру. Після закінчення гірчична суміш змивається теплою водою, на локони наноситься кондиціонер або незмивний доглядаючий засіб.

Маски для волосся з оліями

А ось рецепт саморобної маски для пошкоджених тонких локонів, за прикладом якого можна складати й інші масляні суміші:

  • лікувальний компонент: олія жожоба – 1 ст. л .;
  • живильний компонент: олія оливкова – 1 ст. л;
  • глюкоза, вітаміни і мінерали: мед – 1 ч. л .;
  • емульгатор: жовток сирого курячого яйця – 1 шт .;
  • стабілізатор: настоянка прополісу/коньяк – 1 ч. л .;
  • ароматизатор: ефірне масло бергамоту – 3-5 крапель.

Всі компоненти змішуються, і маска відразу ж наноситься по всій довжині вимитого, злегка вологого волосся. Тривалість процедури: 30 хвилин. Змивається маска шампунем двічі, після чого локони ополіскують водою, підкисленою яблучним оцтом або лимонним соком.

Оливковау олію можна замінити однією або комбінацією таких олій як: касторова, реп'яхова, лляна, кокосова, мигдальна. Підбирається на свій смак і ароматична ефірна олія.

Висновок

Волосся, що обрамляє обличчя, повинно бути здоровими, доглянутими і додавати образу родзинку. Сьогодні для цього не потрібні шалені гроші та неймовірні зусилля. Слід лише визначити власний тип волосся, окреслити коло можливих проблем, поставити цілі та підібрати підходящі засоби для догляду. Якщо все робити правильно, то перші позитивні відчутні зміни будуть помітні вже через місяць.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.