Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як позбутися целюліту на ногах: кілька простих правил

  • 09 Червень 2021 13:00:54
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 35735
  • 0

Проблема целюліту не з чуток знайома більшості жінок. «Апельсинова шкірка» на ногах істотно псує життя і змушує комплексувати через зовнішність, відмовляючи собі в багатьох задоволеннях. Чи існують дієві способи в боротьбі з цим прикрим захворюванням? У цій статті ми поговоримо про перевірені методики в боротьбі з целюлітом, які допоможуть кожній представниці прекрасної статі зустріти сезон міні-спідниць у всеозброєнні.


Основні причини появи целюліту

Целюліт – це косметична патологія, що утворюється при системних збоях в організмі.

Основними причинами появи целюліту на ногах називають:

  • неправильно складений раціон харчування – при цьому порушується обмін ліпідів, кількість жирових клітин збільшується, деформуючи зовнішній вигляд шкіри;
  • гіподинамія – малорухливий спосіб життя призводить до різкого скорочення мітохондрій, що розщеплюють жири;
  • стреси – негативно позначаються на функції надниркових залоз, що відповідають за водний баланс;
  • варикозне захворювання вен – при цьому порушенні спостерігається застій лімфи і погіршується кровотік;
  • шкідливі звички – куріння і вживання алкоголю викликає звуження судин, через що циркуляція крові і лімфи істотно сповільнюється;
  • генетична схильність до утворення «апельсинової шкірки».

Стадії целюліту

Ефективна боротьба з целюлітом може бути тільки після визначення його стадії.

Як правило, виділяється чотири стадії захворювання:

  1. Перша стадія. Про целюліт, який почав прогресувати свідчать незначні горбики. Поки вони проявляються тільки при стисканні шкіри.
  2. Друга стадія. До дрібних вузликів додається набряклість і зниження чутливості в ураженій зоні.
  3. Третя стадія. Шкірні покриви усіяні численними вузликами дрібного і середнього розміру, які помітні без натискання на шкіру. Іноді до цього додається зниження чутливості больових рецепторів на цій ділянці тіла.
  4. Четверта стадія. В уражених місцях утворюється велика кількість вузлів різного розміру, яскраво виражена горбистість тканини. При пальпації відчуваються затверділі ділянки, легко утворюються синці навіть при несильному впливі. Одна з характерних проявів целюліту на пізніх стадіях – втрата чутливості через обмеження нервових закінчень.

З целюлітом першої і другої стадії можна впоратися в домашніх умовах, не вдаючись до спеціальних салонним процедур. Більш запущені форми патології вимагають серйозних методів лікування, включаючи хірургічне втручання – ліпосакцію.

Як позбутися целюліту першої і другої стадії на ногах

На початкових стадіях целюліт найлегше піддається лікуванню. Головне завдання терапії на цій стадії – запобігти подальшому прогресу патології, домігшись нормальної циркуляції рідини в тканинах.

Основні рекомендації при першій і другій стадіях целюліту:

  1. Правильно складений раціон харчування. При виключеннні жирних і смажених страв, консервованих і копчених продуктів, солодощів і напівфабрикатів, алкоголю стан тканин значно покращиться. Основу раціону повинні складати овочі, багаті клітковиною, нежирне м'ясо, кисломолочні продукти і риба.
  2. Підтримка водно-сольового балансу. Фахівці рекомендують випивати близько 2 літрів води в день, не забуваючи про натуральні соки і трав'яні настої.
  3. Регулярна фізична активність. Вправи повинні задіювати нижні кінцівки і перешкоджати застійним процесам (наприклад, зворотні випади ніг, присідання).
  4. Масаж. Сеанси антицелюлітного масажу можуть бути ручними або апаратними. При відсутності часу на відвідування масажистів можна застосовувати самомасаж. Щоб підсилити ефект від масажної терапії, застосовуйте ефірні масла лимона, фенхелю, кедру, ялівцю, а також рослинні олії жожоба і виноградних кісточок. Сеанси масажу обов'язково повинні бути регулярними.
  5. Антицелюлітна косметика. Кращими засобами в боротьбі з «апельсинової скоринкою» вважаються засоби, до складу яких входять ментол, ліпокофеїн, екстракт гінкго білоба, форсколин, ефірні олії. Ці компоненти легко проникають в шкіру і розщеплюють жирові відкладення.
  6. Контрастний душ. Лікарі вважають цю процедуру відмінною гімнастикою для м'язів і серцево-судинної системи. Її дієвість при целюліті пояснюється осмотичним тиском на тіло, який надає водний струмінь. Мінлива температура води сприятливо впливає на шкіру, стимулює мікроциркуляцію і покращує метаболічні процеси.


Свою дієвість в боротьбі з початковим целюлітом також довели обгортання. Ця приємна релаксуюча процедура може виконуватися не тільки в салонних, але в домашніх умовах. У салоні в антицелюлітну програму входять найбільш ефективні гарячі обгортання. Інтенсивне тепло розширює судини, стимулює крово- і лімфоток, активізуючи розщеплення жирів.

Найбільш дієвими компонентами для обгортань є:

  • грязі Мертвого моря – стимулюють міжклітинні обмінні реакції, прискорюють метаболічні процеси;
  • альгінати – речовини, що добуваються з бурих морських водоростей, прискорюють надходження кисню в клітини шкіри, налагоджують кровообіг;
  • шоколад – за рахунок високого вмісту кофеїну прискорює метаболічні процеси в тканинах.

Перш ніж приступити до гарячих обгортань пам'ятайте, що процедура протипоказана людям з серцево-судинними патологіями, високим тиском, пухлинами і деякими іншими порушеннями. Тому спочатку рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Целюліт першого та другого ступеню досить добре піддається корекції. При правильному і систематичному догляді результат буде помітний вже через кілька місяців.

Як позбутися целюліту третьої стадії на ногах

Для ефективної боротьби з целюлітом третьої стадії буде недостатньо лише дієти, фізичної активності та масажу.

На третій стадії схему лікування доповнять:

  1. Мезотерапія – підшкірне введення лікувальних сумішей на глибину до 4 міліметрів. При всмоктуванні суміш прискорює ліпідний обмін, руйнуючи целюлітні капсули і покращуючи зовнішній вигляд шкіри.
  2. Озонотерапія – при цій процедурі під шкіру вводять киснево-озоновий коктейль, який стимулюэ циркуляцію лімфи і крові і прискорює знищення жирових відкладень.
  3. Міостимуляція – стимулює глибоко розташовані м'язи за допомогою електродів, прикріплених до активних точок на тілі.
  4. Фонофорез – здійснює мікромасаж глибоких шарів тканин, за допомогою ультразвукового впливу руйнуючи фіброзний каркас навколо жирових клітин.


Як позбутися целюліту четвертої стадії на ногах

Мета лікування целюліту на четвертій стадії – позбавлення від жирових накопичень, відновлення нормального функціонування судин, повернення чутливості тканин. Четверта стадія целюліту вважається найважчою. На цій стадії патології рекомендується ліпосакція – процедура з видалення підшкірної жирової тканини.

Сьогодні на зміну класичному оперативному втручанню прийшла лазерна ліпосакція, при якій гіпертрофовані жирові клітини видаляються з допомогою мікропроколів. Таке втручання не вимагає тривалої реабілітації і не залишає навіть найменших слідів.

Підтримуючою терапією при четвертій стадії целюліту є обов'язкове дотримання антицелюлітної дієти, фізичні вправи, лімфодренажний масаж, салонні процедури і дотримання здорового способу життя.

Висновки

Грамотне лікування целюліту залежить від ступеня захворювання. На початкових стадіях можна досягти хорошого результату, обходячись власними силами. Досить ефективними в домашніх умовах є антицелюлітні гелі та креми, щоденний контрастний душ, фізичні вправи. Однак в тих випадках, коли захворювання вже запущено, доведеться вдаватися до медичних втручань. Тільки вони зможуть гарантовано перемогти яскраво виражений целюліт третьої і четвертої стадії.

На жаль, навіть повністю позбувшись від целюліту, не можна бути впевненим у тому, що «апельсинова шкірка» з часом не повернеться знову. Тому не варто забувати про головні заходи профілактики – фізичну активність, сеанси масажу або самомасажу, правильне харчування і достатню кількість рідини, що випивається протягом дня.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.