Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Огляд пензлів для макіяжу: які для чого, як вибрати, як доглядати

  • 29 Квітень 2021 09:24:41
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 4897
  • 0

Досконалий макіяж – результат не тільки професіоналізму візажиста та якості косметичних засобів. Важливим аксесуаром для створення макіяжу є пензлі. Незважаючи на те, що сучасні правила часто дозволяють наносити beauty-засоби спонжем або пальцями, без спеціальних інструментів все ж не обійтися.

Від грамотного вибору пензликів для макіяжу залежить, наскільки добре буде лягати на шкіру будь-яка декоративна косметика. За допомогою пензля можна підкреслити природну красу обличчя і зробити непомітними недоліки. Як вибрати підходящий аксесуар, на що звернути увагу перед покупкою і як правильно чистити пензлики для макіяжу, розповімо в цій статті.


Різновиди пензлів для макіяжу

У своїй роботі візажисти-професіонали використовують десятки різноманітних пензлів, призначених для тих чи інших косметичних засобів. Однак звичайній дівчині мати їх в арсеналі зовсім ні до чого. Для початку достатньо поповнити свій набір інструментами, які необхідні для нанесення базового набору косметики.

Класичним комплектом аксесуарів для макіяжу можна назвати пензлі:

  • для обличчя (окремі аксесуари призначені для нанесення тонального крему, пудри, рум'ян);
  • для очей;
  • для брів;
  • для губів.

Якщо ви тільки починаєте осягати мистецтво макіяжу, не варто відразу ж купувати величезну кількість різноманітних пензликів. Спочатку необхідно розібратися, якими пензликами вам зручніше працювати, а це приходить з практикою. Стандартний базовий комплект – аксесуари для рум'ян і пудри, плоский пензлик для тіней і пензлик для брів.

Універсальних рекомендацій, якими саме пензликами вам потрібно обзавестися, не існує. Щоб зібрати свій власний набір інструментів, необхідно орієнтуватися на власні вподобання в макіяжі. Якщо вам подобається малювати стрілки, якісний інструмент для нанесення підводки стане вашим незамінним помічником. Якщо ви користуєтеся кремовими тінями, вам стане в нагоді плоский скошений пензлик зі штучного ворсу. Згодом ви зрозумієте, яких саме інструментів вам не вистачає, і доповните ними свою колекцію.

З чого зроблені пензлі для макіяжу

Придивляючись до пезликів, важливо не тільки усвідомити, для чого вони призначені, але й звернути увагу на ворс, з якого вони виконані. Як правило, в магазинах представлені пензлики трьох видів – з штучним, натуральним і комбінованим ворсом. Який матеріал кращий? Однозначної відповіді на це питання не існує. Професійні візажисти рекомендують мати в своєму арсеналі пензлі з різного ворсу – для різних косметичних засобів.

Пензлі з штучним ворсом

Якісні аксесуари зі штучним ворсом довговічніші, ніж пензлі з натурального матеріалу. Натуральні пензлики для макіяжу відмінно підходять для нанесення сухих продуктів, пудри, рум'ян і тіней, а інструменти з штучним ворсом краще застосовувати для рідкої косметики. Однак з цього правила є винятки. Все залежить від якості ворсу: в продажу можна знайти синтетичні пензлики, ворс яких по м'якості перевершує натуральні волоски.

Найпоширеніші матеріали для виготовлення синтетичних пензликів:

  • нейлон – аксесуари застосовуються для beauty-засобів з жирною або водною основою (тональних кремів, бронзерів, кремових рум'ян і тіней);
  • таклон – високотехнологічний і якісний матеріал, з якого виробляється велика частина сучасних пензлів для косметики;
  • натурон – ворсинки з цього матеріалу відрізняються максимальною тонкістю і дуже схожі на тваринну шерсть.

Якісні синтетичні пензлики добре підходять для нанесення будь-яких косметичних засобів. Великим плюсом є і те, що вони не вимагають скрупульозного догляду. До того ж їх набагато простіше відмити від яскравих пігментів, ніж аксесуари з шерсті тварин.

Пензлі з натуральним ворсом

Матеріалом для пензлів з натурального ворсу служить шерсть різних тварин. Найбільш популярні варіанти – ворсинки хутра білки, кози, колонка, борсука або соболя. Тваринний ворс дуже м'який і абсолютно не колеться, тому натуральний пензлик – ідеальний вибір для дуже чутливої ​​шкіри. Матеріал не заподіє шкоди навіть делікатній зоні навколо очей. Однак дівчатам з алергією на хутро тварин варто бути обережними: алергологи попереджають, що реакція може виникнути і на пензлик з натуральним ворсом.

Володіючи високим поглинанням, натуральний ворс частково поглинає косметичні засоби з рідкою текстурою. Це не тільки призводить до неекономного використання косметики, але й при недостатньо ретельному догляді створює сприятливе середовище для мікроорганізмів. Істотним мінусом є і ціна натуральних пензликів, яка значно перевищує аналоги з синтетичним ворсом.

Пензлі з двома видами ворсу

Тваринний ворс має пористу структуру, затримуючи косметичний продукт між ворсинок, завдяки чому створюється легке покриття. Штучні пензлики практично не вбирають косметику, що дозволяє створити інтенсивний мейк-ап. Комбіновані пензлики втілили в собі позитивні якості і тваринного, і синтетичного ворсу. Цим пояснюється велика популярність аксесуарів зі змішаним типом ворсу. Пензлі не вимагають особливого догляду і дозволяють досягти кращого результату при нанесенні косметики.


Види пензликів для макіяжу

Сьогодні beauty-індустрія пропонує величезну кількість аксесуарів для нанесення косметики. Новачкам в мистецтві макіяжу нелегко зорієнтуватися у всьому цьому розмаїтті. Спробуємо розібратися в пензлях для макіяжу – який для чого призначений і як його правильно підібрати.

Пензлі для обличчя

Пензлі для нанесення тонального крему бувають декількох типів – плоскими, куполоподібними або ж з коротким, досить щільним ворсом. Пензлі цього типу добре використовувати для створення ідеально рівного покриття, так як вони добре поєднуються з будь-яким тональним кремом. Для тональної основи краще вибирати інструменти зі змішаними ворсинками, так як вони не травмують ніжну шкіру.

Пензлики для консилера схожі на аксесуари для тональної основи, однак більш компактні і більш пружні. Цей плоский круглий пензлик з синтетичних волокон якісно маскує почервоніння на обличчі або синці під очима.

Стандартний пензлик для пудри – круглий і досить великий. Він однаково підходить як для компактної, так і для розсипчастої пудри. При виборі інструмента велике значення має якість ворсинок: пензлик повинен бути достатньо пружним.

Головна функція пензлика для рум'ян – підкреслити вилиці і виділити овал обличчя. Інструменти, призначені для нанесення рум'ян, бувають трьох типів. Класичний круглий пензлик універсальний, його добре застосовувати для сухих рум'ян. Овальний пензлик – кращий варіант для створення природного рум'янцю на «яблучках» щік. Аксесуар зі скошеною формою відмінно підійде тим дівчатам, які прагнуть візуально змінити овал обличчя або чітко окреслити вилиці.

Пензлики для хайлайтера мають форму віяла і виготовляються з мінімальної кількості ворсу. Найкращий варіант волокна – козяча шерсть. М'які ворсинки легко ковзають по шкірі і рівномірно розподіляють засіб. Такий пензлик не допускає неекономної витрати засобу і дозволяє створити по-справжньому досконалий макіяж.


Пензлики для очей

Щоб виконати макіяж очей, зазвичай використовують два види пензликів. Невеликий інструмент плоскої форми потрібен для створення акцентів і глибини кольору. А для того, щоб якісно оформити повіки, використовується спеціальний куполоподібний пензлик для розтушовування. Він потрібний, щоб досягти плавних переходів між різними відтінками тіней і красивого ефекту розмитості. Цим пензлем зручно працювати як на верхній, так і на нижній повіці.

Пензлик для підводки має тонкий загострений кінчик. Фахівці рекомендують вибирати пензлики зі штучного ворсу, оскільки він має більшу щільність. Такий пензлик допоможе намалювати рівні стрілки, навіть якщо ви новачок в мистецтві нанесення макіяжу. Ширина стрілок залежить від інтенсивності натиску пензлика.

Пензлики для брів

Пензлі, призначені для корекції брів, бувають двох видів – двосторонній, нагадує щіточку для туші, і тонкий пензлик зі скошеним кінцем. Інструмент добре підходить для корекції форми брів, а також – щоб відрегулювати інтенсивність кольору. Аксесуар дуже зручний в роботі і не вимагає від візажиста високої майстерності та зайвих зусиль. Щоб відкоригувати лінію брів, аксесуар слід занурити в помаду для брів, а потім провести лінію.

Як вибрати пензлі для макіяжу

Вибираючи пензлики для макіяжу, враховуйте:

  1. Жорсткість ворсинок. Головне правило полягає в тому, що м'які волокна краще жорстких. Дуже жорстким пензликом досить складно нанести косметичний засіб. До того ж жорсткий ворс може нанести мікротравми і поранити шкіру.
  2. Кріплення. Від того, наскільки міцно ворс кріпиться до ручки, залежить ваша зручність при нанесенні косметики. Щоб перевірити міцність аксесуара, візьміть його в руку і помахайте в різні боки. Якщо пензлик якісний, ворсиста частина і ручка повинні щільно прилягати один до одного.
  3. Якість ворсу. Перш ніж купити аксесуар, який сподобався злегка проведіть ним по своїй руці. Торкаючись до шкіри, ворс не повинен дряпати її або завдавати дискомфорту. Зверніть увагу і на те, чи не сиплються ворсинки. Волоски не повинні випадати або ламатися при контакті зі шкірою. В іншому випадку це свідчить про низьку якість аксесуара.

При виборі інструментів для макіяжу віддавайте перевагу товарам відомих брендів – в ідеалі, що випускають продукцію для професійних візажистів. Це допоможе вам уникнути покупки низькоякісних або підроблених товарів.

Як правильно мити пензлі для макіяжу і де їх зберігати

Інструменти, якими ви наносите косметику, слід регулярно очищати. Пензлі, призначені для рум'ян і пудри, рекомендується мити кожні 7-10 днів. Аксесуари для нанесення тіней (особливо яскравих відтінків) слід очищати частіше, у міру забруднення. Пензлі для тонального крему варто піддавати очищенню не менше одного разу на два тижні. Як мити пензлики для макіяжу? Для цього можна придбати спеціальний продукт для очищення пензликів, або ж акуратно мити аксесуари за допомогою звичайного мила або шампуню.

Щоб пензлики довше прослужили, дуже важливо їх правильно сушити. Вода не повинна скупчуватися біля основи ворсинок. Для цього акуратним рухом пальців стисніть ворсинки і надайте їм початкову форму. Просушувати пензлі можна на сухий серветці або рушнику.

Ідеальне місце для зберігання цих незамінних помічників -– приміщення з невисокою вологістю. Не слід зберігати їх у ванній кімнаті, так як вологе повітря може призвести до деформації і випадання ворсу. Залишати інструменти для макіяжу на відкритому сонці – також не найкраще рішення. Пекучі промені однаково негативно впливають і на штучні, і на натуральні ворсинки.

Під час зберігання пензлики не повинні щільно стикатися. Відведіть для кожного окреме місце. Найкраще – в спеціально призначеному органайзері або пеналі. Місце для зберігання аксесуарів можна зробити самостійно, наприклад, помістивши їх в невелику ємність з зернами кави або рису.

Висновки

Якісні пензлики для макіяжу допоможуть підкреслити природну красу обличчя і візуально нейтралізувати недоліки. Саме від цих аксесуарів залежить легкість нанесення косметики і загальне враження від макіяжу. Щоб підібрати ідеальний інструмент, потрібно звернути увагу на його функцію, форму і вид ворсу. Сьогодні існує великий вибір пензликів, що призначаються для різних косметичних продуктів – тональної основи, пудри, консилера, тіней, помади та інших декоративних продуктів.

Пензлики бувають круглими, рівними, зі скошеними куточками або куполоподібними. Різна форма призначена для різних продуктів і допомагає досягати потрібного ефекту. Наприклад, м'який куполоподібний пензлик знадобиться для макіяжу «смокі айз», а інструмент зі скошеним кінцем необхідний для виділення лінії скул. Що стосується ворсу, то, на думку багатьох візажистів, оптимальний вибір – пензлик зі змішаним типом ворсу. Інструмент з комбінованими ворсинками має переваги штучних і натуральних волокон, невибагливий в догляді та максимально довговічний.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.