Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як правильно вибрати колір помади за кольоротипом обличчя. Як вибрати червону помаду

  • 28 Квітень 2021 08:05:23
  • Відгуки: 1
  • Перегляди: 9945
  • 5 Як правильно вибрати колір помади за кольоротипом обличчя. Як вибрати червону помаду

Губна помада є дуже важливим акцентом макіяжу. Непідходящий тон здатний зіпсувати найвишуканіший образ, а ідеально підібраний відтінок врятує навіть найбільш пересічний мейк-ап. Як вибрати помаду та спростити пошук свого ідеалу? Для цього варто визначити кольоротип зовнішності і прислухатися до основних рекомендацій візажистів.

Кольоротипи обличчя

Велику роль у виборі підходящого відтінку помади відіграє кольоротип обличчя. Найзручніша і популярна теорія кольоротипів перегукується з порами року – зимою, весною, літом і осінню. Кожен з типів характеризується власною палітрою відтінків – холодних або теплих. Кольоротип «зима» і «літо» традиційно відносять до холодної палітри, а «весну» і «літо» – до теплої.

  1. «Весна». Вважається найтеплішим та найніжнішим з усіх типів зовнішності. Шкіра власниць цього кольоротипу – світла, з персиковим відтінком, часто зустрічаються веснянки. Відтінок очей – блакитний, сірувато-зелений, горіховий або золотисто-зелений.
  2. «Літо». Цей типаж відрізняє блідо-оливкова або молочно-біла шкіра, що має блакитний підтон. Веснянки, як правило, відсутні. Колір очей може бути сірим, світло-карим, сіро-синім або сіро-зеленим, а волосся – мати відтінки від світлого до темного русявого.
  3. «Осінь». Це насичений колірний типаж, який рясніє теплими відтінками. Шкіра – смаглява, жовтувата, з персиковим відтінком, часто з розсипом веснянок. Волосся може передавати всі відтінки від світло-рудого до насиченого каштанового.
  4. «Зима». Цей кольоротип – найяскравіший з усіх. Його основна особливість – контрастність. Дівчата «зимового» типу володіють білою шкірою з холодним підтоном, якій не властиві ні веснянки, ні рум'янець. Волосся – темне, навіть чорне, колір очей – яскравий, синій, зелений, чорний.


Як вибрати помаду по кольоротипу обличчя

Щоб грамотно підібрати губну помаду, фахівці рекомендують враховувати відтінки, які переважають у вашому кольоротипі зовнішності:

  1. Панночкам «осіннього» типу відмінно підходять губні помади в палітрі «нюд», а також коричневі, помаранчеві, бронзові, червоні та інших теплих тонів.
  2. Помада для дівчат «весняного» типу може бути ніжно-червоного, рожевого і персикового відтінків.
  3. Вибір помади для власниць «літнього» кольоротипу залежить від відтінку волосся. Дівчатам зі світлим волоссям підійде світло-фіолетова або рожева помада, а власницям темніших локонів – пурпурна, малинова, темно-червона (відтінок «кардинал»).
  4. Дівчатам з «зимовим» типом зовнішності рекомендується надавати перевагу яскравим кольорам. Особливо ефектно виглядатимуть колір фуксії, червоно-пурпурний, класичний червоний і бордовий тони.

Як вибрати помаду за структурою: класична помада, блиск, тінт, бальзам, матова помада

Класична помада представлена ​​стіком зі стержнем, який викручується. Косметичний засіб відрізняється високою концентрацією фарбувального пігменту. Класична помада досить довго тримається на губах, не скочуючись і не розтікаючись. Вона практично не відчувається на губах, часто не вимагає нанесення основи під макіяж і контурного олівця.

Блиск для губ характеризується найменшою стійкістю з усіх помад. Забезпечує напівпрозоре покриття і ефект сяяння. візуально збільшує об’єм губів. Сьогодні блиски для губ випускаються в різних формах – рідкі (в ємностях з аплікатором) або тверді (в баночках або тюбиках), які наносяться на губи кінчиками пальців.

Матові помади, навпаки, абсолютно позбавлені блиску. Матовість досягається завдяки високій концентрації тальку в складі засобу. Як вибрати матову помаду? Це досить легко: помади з матовим фінішем ідеально передають колір. Який відтінок ви бачите в стіку, таким він буде і на губах. Мінус матових помад полягає в тому, що вони можуть сушити губи, підкреслюючи всі тріщинки і недосконалості. Тому їх краще не використовувати дівчатам, які страждають від підвищеної сухості губів. Оскільки текстура матових помад – щільна, вона вимагає від візажиста певних навичок при нанесенні на шкіру губ.

Помада-бальзам – прекрасне рішення для тих, хто страждає від підвищеної сухості губ. Її текстура набагато м'якша звичайної помади, тому вона приємно відчувається на губах і простіше наноситься. Вона поєднує в собі функції звичайної декоративної помади і пом'якшуючого бальзаму. Засіб живить, зволожує шкіру губ, загоює тріщини і захищає від ультрафіолетових променів. Недолік помад-бальзамів в тому, що вони володіють не дуже насиченим кольором.

Тінти зазвичай використовують не тільки для губів, але і для щік – в якості рум'ян, які надають шкірі натуральний відтінок. Це засіб насичений пігментом, який при нанесенні вбирається в шкіру. Яскравість тінту залежить від нанесення: чим більше шарів, тим яскравіше будуть виглядати губи. До позитивних сторін цих засобів відноситься ультрастійкість – тінти зазвичай не вимагають оновлення протягом дня. Тому при використанні тінта не буде зайвим додатково пом'якшувати і зволожувати шкіру, щоб уникнути сухості.

Кому підійде червона помада

Червона помада – це класика, яка повинна бути в косметичці кожної дівчини. Це саме та родзинка, яка зробить повсякденний образ яскравим, привабливим і в той же час стильним. Вона «пожвавить» обличчя, підкреслить природну красу і жіночність. Шляхетний і сексуальний червоний колір пасує кожній панночці, важливо тільки підібрати «правильний» відтінок. Як вибрати червону помаду правильно? Для цього необхідно враховувати особливості своєї зовнішності та кольоротипу.


Як підібрати відтінок червоної помади по кольоротипу обличчя

Нюансів червоного кольору існує безліч. Щоб вибрати підходящий вам відтінок червоної помади, керуйтеся тим же правилом: «теплим» кольоротипам пасують теплі відтінки, «холодним» – холодні. Якщо відтінок вашої шкіри – холодний, підбирайте червону помаду з блакитним підтоном, якщо ж ваша шкіра – тепла, придивіться до помад із золотистими відтінками.

Загальні рекомендації щодо вибору відтінку червоної помади:

  1. «весняним» панянкам підійдуть найніжніші, прозорі відтінки червоної помади – кораловий, морквяний, теракот;
  2. дівчатам кольоротипу «літо» варто віддати перевагу червоним відтінкам з рожевинкою;
  3. власницям «осіннього» типу зовнішності краще вибирати цегляний, гранатовий, тиціановий, насичений морквяний;
  4. «зимовим» красуням пасують всі яскраві відтінки холодного червоного – малиновий, пурпуровий, вишневий, яскравий червоний.

Макіяж, який підходить до червоної помади

Яскрава помада пред'являє високі вимоги до всього образу. Хороший макіяж з червоною помадою вимагає, щоб губи залишалися єдиним яскравим акцентом на обличчі. Незважаючи на те, що червона помада і чорні стрілки вважаються класикою, в реальному житті таке поєднання буде виглядати занадто драматично. Але очі потрібно підкреслити так, щоб вони не «загубилися» на тлі яскравих губ і в той же час не зробити новий акцент. Візажисти рекомендують виділити верхню повіку нейтральними сіро-коричневими тінями, підкреслити лінію росту вій дуже тонкою стрілкою і нафарбувати вії тушшю.

Не менш важливе і оформлення брів. Зайве робити занадто густі та пишні брови, в макіяжі з червоною помадою це буде виглядати недоречно. Кращий варіант – підкреслити форму тінями або помадою, а потім закріпити результат за допомогою гелю. По нижній межі брів пройдіться тонким пензлем з консилером, щоб надати бровам більш акуратний і закінчений вигляд.

Акцент у вигляді червоної помади вимагає набагато більшої закінченості і акуратності в макіяжі, ніж зазвичай. Ідеальний тон – невід'ємна частина макіяжу з червоною помадою. Незважаючи на те, що червоний колір притягує всю увагу до себе, він робить недоліки на обличчі також дуже помітними. Це означає, що на додаток до яскравого кольору губів у вас повинна бути чиста рівна шкіра і акуратно укладене волосся. Висипання чи синці під очима необхідно відкоригувати за допомогою консилера і більш щільної тональної основи.


Висновки

Всі рекомендації, як правильно вибирати помаду для губ, враховують кольоротип зовнішності. Основне правило при виборі помади говорить, що її відтінок не повинен конфліктувати з відтінком (підтоном) шкіри. Помада, яка вигідно підкреслює привабливість, повинна також враховувати колір волосся і відтінок очей. Якщо в зовнішності дівчини домінують холодні відтінки, губну помаду слід вибирати з аналогічної палітри, і навпаки.

Червона помада – класика макіяжу, яка ніколи не вийде з моди і при цьому підходить представницям всіх кольоротипів. Однак її необхідно правильно використовувати. В ідеалі червона помада повинна бути єдиним яскравим акцентом образу. Вона вимагає обрамлення у вигляді бездоганного контуру губ, рівного тону обличчя та ідеально укладеного волосся. Елегантний образ з червоною помадою досить лаконічний, достатньо доповнити макіяж лише легким природним рум'янцем і тушшю на віях.

 
Leave a review  ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
11 votes
73% 8 positive
8