Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

База під макіяж: що це, навіщо потрібна?

  • 01 Квітень 2021 10:38:13
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 9587
  • 0

У всі часи жінки прагнули зберігати свою красу і доглядати за собою доступними засобами. І якщо цариця Клеопатра домагалася надзвичайної м'якості та гладкості шкіри, приймаючи ванни з ослиного молока з медом, сьогодні в цьому немає необхідності. Інноваційні технології білоруських виробників якісної косметики дозволяють зберігати молодість за допомогою більш сучасних б'юті-продуктів. Один з них – база під макіяж, яка не тільки покращує стан шкіри і колір обличчя, але і полегшує нанесення мейк-апу. Використовуючи правильну основу під декоративну косметику, ви назавжди забудете про попливший тональний крем і тіні, які скочуються, приховаєте дефекти шкіри, отримаєте ідеальний колір обличчя.

Що таке база під макіяж

Основа, яку ще називають праймером або базою під макіяж, покликана поліпшити зовнішній вигляд шкіри, приховуючи її нерівності та недоліки у вигляді почервоніння, лущення, пігментації, акне. Хороший праймер подарує вам рівний колір обличчя, підготує шкіру до нанесення декоративного макіяжу, збільшить його стійкість. Як бачите, база під макіяж – це багатофункціональний косметичний засіб, завдяки якому процес створення мейк-апу стає приємним і легким.

Основними інгредієнтами будь-якої бази є маскуючі пігменти та силікони, які вирівнюють рельєф. У складі якісних продуктів, зазвичай, є ще і доглядаючі шкіру компоненти. Наприклад, гіалуронова кислота для інтенсивного зволоження, вітаміни для живлення, колаген, що додає дермі пружність. Так, чудовим засобом є основа CASHMERE від BITЕKС! Вона не тільки чудово розгладжує шкіру, але й містить багатий коктейль з омолоджуючих, поживних і зволожуючих інгредієнтів, які надають шкірі свіжий, відпочилий вигляд. Дуже популярні бази, що містять UV фільтри. Чим вищий SPF основи, тим краще почуває себе ваша шкіра на сонці. Ви можете бути впевнені, що на ніжній шкірі не з'являться подразнення, ваші веснянки не стануть яскравішими, і пігментні плями не зіпсують зовнішній вигляд.


Для чого потрібна база під макіяж

Всі види праймерів призначені для попередньої підготовки шкіри до нанесення макіяжу. Основа здатна ефективно

  • приховувати недоліки шкіри і розгладжувати її, робити обличчя гладеньким за рахунок заповнення неглибоких зморшок і вирівнювання рельєфу;
  • візуально звужувати пори завдяки силікону і еластомерам в складі основи;
  • вирівнювати тон шкіри, покращувати колір обличчя, надавати йому свіжість і сяяння;
  • усувати жирний блиск, матуючи шкіру;
  • продовжити «життя» макіяжу, запобігаючи осипання тіней і пудри, скочування тонального крему;
  • полегшувати нанесення макіяжу, уникати появи плям при розтушовуванні тіней або рум'ян.

Навіть якщо ви не є відданою прихильницею праймерів в щоденному догляді за обличчям, на них обов'язково варто звернути увагу. Тим більше що вони цілком можуть використовуватися як самостійний б'юті-засіб, наприклад, як денний крем. Вам також може знадобитися якісний make-up для урочистих випадків – ювілеїв, весіль, прийомів, де треба виглядати бездоганно і не боятися, що макіяж «потече»...

Які бувають бази під макіяж

Більшість виробників сьогодні пропонують основи з різними функціями, призначені для нанесення на шкіру обличчя, при цьому є окремі бази для повік, губ і навіть для вій і брів. Так, серед б'юті-продукції білоруських торгових марок «Вітекс» і «Беліта» є лінійки спеціальних праймерів різного складу з різними властивостями, з легкою та щільною текстурою.

База для обличчя

База для обличчя покликана усувати видимі дефекти шкіри, вирівнювати її тон, надавати їй здоровий і доглянутий вигляд. розрізняють:

  1. Флюїди – дуже легкі, невагомі продукти, які забезпечують шкірі матову поверхню і стійкий макіяж на весь день, підходять дівчатам без особливих проблем зі шкірою.
  2. Гелеві праймери з силіконом – теж мають тонку текстуру, часто не містять пігменту в своєму складі та ідеально підходять для жирної шкіри, так як прибирають блиск і не забивають пори. Наприклад, прозорі основи під макіяж PREMIUM і AMORE (BIELITA) ідеально вирівнюють рельєф, заповнюючи мікро-зморшки, полегшують подальше нанесення тонального засобу, а головне – дозволяють шкірі «дихати»;
  3. Більш щільні праймери, що містять пігменти і пудру для досягнення кращого коригуючого ефекту. У цій групі варто звернути увагу на основу ALL DAY LONG (VITEX), яка дозволяє добитися ідеально гладенької поверхні, маскує пори, усуває жирний блиск і забезпечує бездоганний стан макіяжу на весь день.
  4. Щільні основи з мінеральними добавками, які прекрасно матують проблемну шкіру, приховуючи навіть виражені проблеми у вигляді пігментних плям, прищів, лущення.
  5. Праймери з ефектом сяяння, що містять світловідбиваючі частинки. Призначені для сухої і зрілої шкіри. Візажисти радять наносити їх локально або на все обличчя.

А також багато виробників випускають спреї і лосьйони на водній основі для комбінованої шкіри, основи-сироватки і емульсії, бази у вигляді олії для розгладження вікової та сухої шкіри і надання їй сяяння. Є ще й основи з лікувальним ефектом – містять, наприклад, саліцилову кислоту, яка усуває висипання.

База для повік

Бази під тіні виконують всі ті ж завдання:

  • збільшують стійкість нанесення мейк-апу (тіні не розмазуються, не обсипаються і не скочуються);
  • створюють матуючий ефект подібно базі під тіні для повік BIELITA – Luxury або фіксуючої Prime & Fix;
  • посилюють інтенсивність кольору тіней за рахунок рівномірного нанесення на повіки та легкості розтушовування.

База для губ

Ці бази необхідні для вирівнювання поверхні губ і корекції вікових поперечних зморшок. З цим завданням чудово справляються оптичні дифузори. Після нанесення основи блиски і помади лягають рівніше і тримаються довше, не розмазуючись і не розтікаючись. Крім того, основа дозволяє затушувати контур губ і при бажанні змінити їх форму.

Багато засобів багаті інгредієнтами, що доглядають за ніжною шкірою. У їх складі можуть бути антивікові та сонцезахисні компоненти, а також плампери – речовини, що дозволяють на деякий час збільшити обсяг губ, зробивши їх більш пухкими.

База для брів і вій

База для вій дозволяє подовжити їх і збільшити об’єм, не вдаючись до нарощування. Після нанесення і висихання бази туш ляже рівніше, без грудочок, і довше протримається, не обсипаючись. За допомогою праймера для брів можна підправити їх форму, відкоригувати колір, зробити його більш насиченим.

Спеціальні склади багатьох основ живлять брови і вії, роблять їх більш міцними і здоровими.

Кольорові бази для обличчя: різновиди та принцип використання

Лінії білоруських праймерів від VITEX і BIELITA включають не тільки безбарвні та тональні засоби, а й кольорові основи різних відтінків:

  • рожева (персикова) основа під make up виправляє сірий і тьмяний колір обличчя, надаючи йому здорового відпочившого вигляду (коригувальний праймер під макіяж BIELITA LAB COLOUR – персиковий);
  • фіолетова база успішно справляється з жовтизною шкіри обличчя;
  • жовта основа використовується для маскування темних кіл під очима;
  • блакитна база покликана злегка освітлити тон шкіри, приховуючи вікову пігментацію і плями від засмаги (коригуючий праймер під макіяж BIELITA LAB COLOUR – блакитний);
  • зелена основа ефективно приховує почервоніння навколо прищів, маскує видимі на шкірі дрібні судини і сліди укусів комах (коригувальний праймер під макіяж BIELITA LAB COLOUR – зелений);
  • біла (перламутрова) база візуально освіжає шкіру і змушує її сяяти.

Як правильно підібрати базу під макіяж

Будь-який візажист вам скаже, що найкращий праймер той, який відповідає вашому типу шкіри. Якщо основа підібрана неправильно, то і ефективно працювати вона не буде. Тому, спочатку уточнюємо свій тип шкіри (суха, жирна або комбінована), а потім вже підбираємо диво-засіб відповідної консистенції.


При виборі керуйтеся простими правилами:

  • чим яскравіше виражені дефекти шкіри обличчя, тим щільнішою повинна бути основа, для того щоб ефективно замаскувати їх перед нанесенням макіяжу;
  • при цьому враховуйте сезон: легкі праймери – в спеку, щільні – взимку;
  • якщо вам пощастило, і стан шкіри вас радує, користуйтеся найлегшою базою, щоб не утворилися комедони;
  • під денний макіяж краще використовувати флюїди і гелеві засоби, а для фотосесій і вечірньої «розмальовки» вибирайте праймери з мінералами.

Висновки

Різні праймери під макіяж для різних ділянок обличчя – це зовсім не вигадка виробників косметики або маркетологів. Одна база не в змозі правильно підготувати до нанесення макіяжу шкіру різних типів. Тому необхідно правильно підбирати праймери під свій тип шкіри, звертаючи увагу на склад засобу.

В інтернет-магазині VLADICOM вас чекає широкий вибір якісних косметичних продуктів торгових марок VITEX і BIELITA, які подарують вам фарфорову сяючу шкіру, рівний колір обличчя і бездоганний макіяж. Вони обов'язково займуть гідне місце у вашій косметичці! ​​

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.