Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Сухий шампунь: навіщо він потрібен, як користуватися?

  • 29 Березень 2021 07:34:37
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 12784
  • 0

Ви не встигли помити голову напередодні, а вранці катастрофічно проспали і запізнюєтеся на роботу або навчання? У квартирі раптово відключили воду? Немите волосся звисає сумними пасмами, а до виходу з дому залишаються лічені хвилини? Не варто впадати у відчай, думаючи, що весь день буде безнадійно зіпсований. В екстрених випадках на допомогу приходить beauty-індустрія з геніальним продуктом під назвою «сухий шампунь». Якщо ви ще не знайомі з цим SOS-засобом, саме час дізнатися про нього докладніше і обзавестися власним флакончиком з чарівним спреєм.


Що таке сухий шампунь і як він працює

Сухий шампунь – це косметичний засіб, що допомагає освіжити волосся і усунути жирний блиск без використання води. Цей чудо-засіб виручить в ситуації, коли немає можливості помити волосся – в поїздці, в поспіху ранкових зборів, перед побаченням або важливою зустріччю. Сухий шампунь за лічені хвилини приведе зачіску в порядок, якщо у вас немає можливості для повноцінного миття голови.

Якщо звичайний шампунь змиває бруд, відмерлі частинки епідермісу і засоби для укладання, то сухий шампунь поглинає себум (жир, що продукується сальними залозами) і дарує візуальних ефект чистого волосся. Сухий шампунь важко назвати beauty-новинкою: очищення шевелюри за допомогою рисової муки практикували ще в Середньовіччі. Сучасні сухі шампуні працюють за тим же принципом. При нанесенні на прикореневу частину волосся засіб діє як абсорбент, вбираючи надлишки шкірного жиру і видаляючись при вичісування.

Поширеними абсорбентами зі складу сухих шампунів є:

  • біла глина;
  • борошно (вівсяне, кукурудзяне, рисове);
  • крохмаль (картопляний, кукурудзяний);
  • камідь (мелена деревна смола).

Це натуральні компоненти, які при правильному використанні не шкодять волоссю. До того ж, крім частинок-абсорбентів, формула багатьох сучасних сухих шампунів включає речовини, які доглядають за волоссям. Сухий шампунь Fresh Hair з екстрактом зеленого чаю від ВIТЕКС не тільки дарує відчуття вимитих локонів, але й піклується про волосся. Засіб зміцнює волосяні цибулини і надійно захищає локони від шкідливих факторів навколишнього середовища.

Різновиди сухих шампунів

Різновидів сухих шампунів існує безліч. В першу чергу, косметика з цієї категорії розрізняється за формою випуску:

  • аерозоль;
  • порошок.

Більшість експрес-засобів виготовляються в формі зручного аерозолю, який істотно полегшує процес нанесення шампуню. Порошковий продукт не настільки зручний у використанні, проте використовується більш економно. Значний мінус порошкових шампунів – труднощі видалення з волосся, оскільки при недостатньо ретельному вичісуванню зачіска буде виглядати так, як ніби її обсипали борошном.

Крім порошків і аерозолів, в асортименті сухих шампунів можна знайти засоби для темного і світлого волосся, ароматизовані шампуні, продукти з тонізуючим складом, призначені спеціально для тонкого або ослабленого волосся.

Особливості використання сухого шампуню

Щоб сухі шампуні принесли вашому волоссю тільки користь, важливо навчитися правильно їх використовувати:

  1. Струсіть аерозоль, щоб інгредієнти в складі сухого шампуню встигли змішатися.
  2. Тримайте флакон на відстані не менше 15-20 см від голови. Це необхідна умова, інакше засіб покриє волосся білими плямами, які буде дуже складно вичесати.
  3. Розпилюйте шампунь тільки на ті ділянки, де є ознаки забруднень. Найчастіше неестетичний блиск проявляється в прикореневій зоні, яка близько до шкіри голови.
  4. Не наносьте сухий шампунь на кінчики волосся, щоб не пересушити їх.
  5. Після нанесення помасажуйте шкіру голови і пасма, щоб засіб рівномірно розподілився.
  6. Залиште на 5-7 хвилин, щоб сухий шампунь встиг абсорбувати з волосся жир і забруднення.
  7. Ретельно розчешіть локони густим гребінцем і укладіть їх.

Перед покупкою сухого шампуню уважно вивчіть етикетку: блондинкам і брюнеткам призначаються різні шампуні. Засоби, призначені для світлого волосся, можуть залишити на локонах брюнеток і шатенок неестетичний білястий наліт.

SOS-шампунь завжди потрібно наносити на сухе волосся, оскільки засіб не повинен контактувати з водою. Якщо нанести його на вологе волосся, воно матиме вкрай неохайний вигляд, і тоді вже точно не обійтися без повноцінного миття голови.


Чи шкідливий сухий шампунь для волосся та шкіри

Часто можна почути, що сухий шампунь пересушує волосся та шкіру голови. Абсорбуючі компоненти в складі шампуню поглинають шкірне сало, що дійсно може посилити проблему надмірної сухості. Однак при грамотному виборі засобу і правильному використанні цього можна уникнути.

Якщо ваші локони і шкіра голови схильні до сухості, вибирайте шампунь, який максимально делікатно впливає на волосся. Сухий шампунь Fresh Hair з екстрактом реп'яха від ВIТЕКС не тільки ефективно видаляє забруднення, але також зміцнює і покращує структуру волосся. Засіб відновлює волосся по всій довжині, роблячи його гладким, м'яким і слухняним.

Однозначне протипоказання до використання сухих шампунів тільки одне – подразнена шкіра голови. З цієї причини продукт не слід застосовувати дівчатам з себорейним дерматитом або псоріазом.

Як часто можна користуватися сухим шампунем

Сухими шампунями не слід зловживати: цей продукт не призначений для щоденного використання. Про те, що настав час сухого шампуню, сигналізує жирний блиск і несвіжі корені волосся. Щоденне застосування експрес-засобу може нашкодити шкірі голови і зіпсувати волосся, зробивши пасма млявими і ламкими.

Фахівці рекомендують використовувати сухі шампуні не частіше двох разів на тиждень. Дворазове використання сухого шампуню – оптимальний вихід для тих, хто звик мити і укладати локони кожного дня. У цьому випадку використання сухого шампуню захистить ваше волосся від травмуючого впливу водопровідної води і гарячих приладів для укладання.

Висновки: на що орієнтуватися при виборі сухого шампуню

Незважаючи на очевидні плюси сухого шампуню, його не можна порівняти зі звичайним миттям волосся. Сухі шампуні не очищують в прямому сенсі слова, тому їх не можна назвати повноцінною заміною традиційного шампуню і воді. Однак «суха чистка» істотно освіжає волосся, рятуючи в екстрених і форс-мажорних ситуаціях, в дорозі або при раптовому відключенні гарячої води.

Завдяки абсорбентам в складі сухий шампунь поглинає шкірне сало, надаючи волоссю свіжого вигляду. Вибираючи сухий шампунь, звертайте увагу на продукцію відомих марок. Крім абсорбенту в складі якісного засобу повинні бути доглядаючі компоненти, які запобігають пересушуванню волосся. Пам'ятайте, що якісний сухий шампунь і його грамотне використання – запорука краси і здоров'я вашого волосся.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.