Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Сироватка для волосся: що дає і як користуватися

  • 26 Березень 2021 11:31:35
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 16516
  • 0

Щоб волосся мало привабливий вигляд, трихологи і перукарі-стилісти рекомендують користуватися сироваткою. Проте, через неправильний вибір або застосування, не у всіх виходить вирішити проблеми за допомогою цього засобу. Давайте розберемося, як не витрачати гроші даремно, і отримати максимум користі від цих інноваційних продуктів по догляду за волоссям.

Що таке сироватка для волосся та в чому її ефективність

Сироватка або серум (serum) для волосся – високоефективний доглядовий препарат, що поєднує в собі характеристики декількох косметичних засобів по догляду за волоссям, наприклад, маски, бальзаму, мусу та кондиціонеру.

Швидкий оздоровчий лікувальний або декоративний ефект сироватки досягається за рахунок високої концентрації та прискореної проникаючої здатності численних компонентів, які входять до неї. Крім захисного ефекту кондиціонера, в ній є натуральні олії та рослинні екстракти, бі-полімери, протеїни, еластин, D-пантенол, вітаміни, мінерали та інші компоненти. Такі комбінації дозволяють отримати лікувально-оздоровчу і зволожуючу дію + стайлінгові ефект.

Ефективність сироватки для волосся полягає в:

  • поліпшенні стану здоров'я волосся та їх зовнішнього вигляду в максимально короткі терміни;
  • вкрай незначній витраті засобу при доступній ціні флаконів, об’єм яких дозволяє користуватися ними протягом декількох місяців;
  • лікувальній дії та захисті, що працюють не кілька хвилин, а протягом дня.

Регулярне і правильне застосування сироватки для волосся в рази полегшує його укладання, дозволяє не мити голову щодня, але виглядати при цьому на всі 100%.


Різновиди сироваток для волосся

Білоруські бренди доглядової косметики Беліта, Беліта-М і Вітэкс сьогодні випускають весь спектр різновидів сироваток для волосся:

  1. Зупинити випадання допоможе, наприклад, незмивна KERATIN & ПЕПТИДИ.
  2. Для усунення проблем з кінчиками найкраще підійде PROTEIN REPAIR РОЗГЛАДЖУЮЧА СИРОВАТКА ПРОТИ ПОСІЧЕНИХ КІНЧИКІВ.
  3. Доглядати за тьмяним, ламким і тонким волоссям рекомендуємо сироваткою КРОПИВА ТА АРГІНІН.
  4. Шикарний об’єм і густину, які можуть триматися до 5 днів, додасть сироватка-філлер MEGA-ОБ’ЄМ.
  5. Краще за всіх стимулює ріст вузькоспеціалізований стимулятор MEZO HAIR COMPLEX.
  6. Швидко відновити волосяну структуру і заповнити пустоти після фарбування, освітлення або завивки здатна KERATIN STYLING «бразильське кератинове випрямлення». Крім цього сироватки з кератином допомагають випрямити волосся, полегшують укладання і запобігають появі кучерів при підвищенні вологості повітря.
  7. Для самостійної глибокої реконструкції – шокового бондингу, а також в якості 2 етапу після застосування експрес-філлера plex therapy, радимо користуватися сироваткою PLEX THERAPY/ШОКОВА ТЕРАПІЯ.

В асортименті інтернет-магазину Владиком є ​​також незмивна сироватка-люмінайзер BRILLIANCE CRYSTALS, що надає локонам розкішну гладкість, дзеркальне сяйво і чарівний діамантовий блиск.

Що дає регулярне використання сироватки для волосся

Оздоровчий і зволожуючий ефект сироватки буде помітний та відчутний вже після першого застосування. Ну а після регулярного користування можна розраховувати на:

  • зміцнення волосяних цибулин, зниження інтенсивності або повну зупинку випадання;
  • зникнення посічених кінчиків, тьмяності, ламкості;
  • поліпшення еластичності, підвищення міцності;
  • збільшення густоти і об’єму;
  • прискорення росту;
  • спрощення стайлінгу;
  • захист від температурних впливів, ультрафіолету і агресивних компонентів, що містяться в атмосфері.

Крім цього сироватка, підібрана з урахуванням типу шкіри волосистої частини голови, покращує постачання клітин епідермісу киснем і поживними речовинами.

Чим сироватка відрізняється від кондиціонера і олії для волосся

За своєю суттю, кондиціонер для волосся не може надати лікувальної дії, яку дають різноманітні сироватки. Однак всі сироватки для волосся, за винятком видів, призначених для боротьби з посіченими кінчиками, мають всі властивості кондиціонерів. Вони полегшують розчісування, запобігають пересиханню, захищають від впливу високих температур фена, плойки, прасочки та інших агресивних факторів навколишнього середовища.

Що стосується олійки для волосся, то її функція – це живлення і відновлення поверхневого ліпідного шару волосин. Олія не здійснює лікувального та оздоровчого впливу на корені, кінчики та внутрішню волосяну структуру, і не створює захисний шар. А ось в складі сироватки для волосся може бути присутньою не одна, а навіть кілька олій.

Як підібрати сироватку під свій тип волосся

Якщо ви не знаєте до якого типу відноситься ваше волосся зараз, то визначити його можна, пройшовши онлайн-опитувальник в інтернеті або проконсультувавшись у перукаря.

Знаючи тип свого волосся, враховуйте наступні рекомендації:

  • власницям сухого волосся краще користуватися незмивними сироватками, особливо такими, в яких збільшений вміст олій, а також відмовитися від шампунів, що містять силікони, і збільшити споживання продуктів, багатих антиоксидантами;
  • для жирного волосся потрібно не тільки підібрати сироватку, а й простежити щоб вся лінійка доглядової косметики була з відповідною позначкою, відмовитися від продуктів з додатковим цукром і жирної їжі;
  • комбінований тип (жирні корені та сухі кінчики) зажадає більш ретельного догляду – почергового, «день через день» нанесення спеціальної сироватки на посічені кінчики і сироватки, призначеної для сухої шкіри голови;
  • для нормального типу варто підбирати засоби з відповідною позначкою, і не брати сироватки для сухого або жирного типу.

Абсолютно всім підходять універсальні сироватки, на яких зазвичай стоїть позначка – для всіх типів волосся.


Як користуватися сироваткою для волосся

Застосовувати самостійно сироватку для волосся досить легко. Слід уважно читати інструкцію та дотримуватися кількох правил:

  1. Перед нанесенням фахівці радять «зігріти» сироватку – невелику її кількість розтерти між долонями і пальцями. Це допоможе її економії та рівномірному розподілу.
  2. Сироватка від випадіння волосся наноситься на прикореневу зону і волосисту частину шкіри, які, зазвичай через 5 хвилин, обробляються потоками холодного повітря.
  3. Сироватка для кінчиків, що січуться призначена саме для них, і на решту волосся і шкіру не розподіляється.
  4. Змивна сироватка для сухого волосся розподіляється піпеткою по шкірі проділів брудного сухого волосся. Після цього подушечками пальців, від крайової лінії до верхівки, виконується круговий 3-хвилинний масаж. Потім волосся ретельно розчісується, а після того миється теплою водою з нейтральним шампунем-кондиціонером.
  5. Змивна сироватка для жирного типу волосся також наноситься піпеткою по шкірі немитої голови. Але після масаж не роблять, голову не загортають. Через 5 хвилин розчісують, після чого миють прохолодною (це важливо) водою з шампунем-кондиціонером.
  6. Перед розподілом незмивних сироваток, які не будуть впливати на корені волосся, голову краще вимити шампунем, обробити спеціальними пілінгами або тоніком. Потім прикореневу частину і шкіру потрібно обробити бальзамом-ополіскувачем.
  7. Після розподілу незмивної сироватки, перш ніж почати укладання феном, потрібно в будь-якому випадку, навіть якщо про це не сказано в інструкції, почекати кілька хвилин, щоб компоненти сироватки встигли проникнути всередину волосистої структури.
  8. Частота застосування сироватки для волосся залежить від її різновиду і від стану волосся. Сироватку зі стайлінгом і декоративним ефектами можна деякий час застосовувати щодня. Це дозволяється і при використанні декількох сироваток різноспрямованої дії. Але в цілому, через 1-2 місяці застосування оздоровчої сироватки волоссю потрібно дати відпочити.
  9. Коли оздоровчі сироватки застосовуються з метою профілактики, то щоб уникнути ефекту звикання, рекомендується схема «8:4:2». У перший місяць – 8 разів, по 2 рази в кожні 7 днів, другого місяця – по 1 разу в 7 днів, а в третій місяць – 1 раз в 14 днів. З четвертого місяця, при необхідності, оздоровчий курс можна повторити або вибрати сироватку іншої спрямованості.
  10. Інші лікувальні засоби для волосся можна наносити після сироватки тільки через 3-4 години. В іншому випадку результати можуть бути непередбачуваними і катастрофічними.

Не слід наносити велику кількість сироватки. Користі від цього не додасться. Більше, ніж йому необхідно, волосся не візьме, але буде виглядати брудним і неохайним.

Висновок

Сьогодні виглядати як в рекламі засобів для волосся може кожна жінка. Для цього лише слід правильно визначити їх тип, грамотно скласти косметичну і стайлінгову лінійку засобів, не зловживати агресивними барвниками або хімічними завивками, не перестаратися з термообробкою плойкою або праскою. А якщо вчасно і правильно навчитися застосовувати різні види сучасних сироваток, то волосся буде не тільки здоровими, але і виглядатиме розкішно.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.