Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Правильні доглядові процедури для обличчя перед сном

  • 10 Лютий 2022 09:20:26
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 2506
  • 0

Нічний відпочинок допомагає нам відновитися та набратися сил. Як і весь організм, наша шкіра також підпорядковується біоритмам. У нічний час вона відпочиває, відновлюючись після денних стресів та безлічі агресивних факторів. Відомо, що вночі епідермальні клітини активно оновлюються. Процес відлущування старих частинок та утворення нових клітин інтенсивно триває приблизно з півночі до четвертої години ранку. Саме ніч — найкращий час для омолодження та відновлення шкіри. Які ж процедури виконувати на сон прийдешній, щоб вранці відображення в дзеркалі тільки тішило?

Очищення шкіри від макіяжу та забруднень


Перший етап правильного догляду за шкірою перед сном – грамотне очищення. Як би ви не втомилися протягом дня, перед сном необхідно видалити макіяж і добре очистити шкіру обличчя. Шар забруднень не дозволить шкірі дихати та відновлюватися. Крім того, частинки декоративної косметики, що залишилися на шкірі, здатні викликати висип і запалення. Видаляти макіяж слід плавними обережними рухами, не розтягуючи та не травмуючи шкіру. Найкраще це робити м'якою серветкою для зняття макіяжу, рухаючись обережними рухами масажними лініями.

Засіб для очищення потрібно підбирати, виходячи з індивідуальних особливостей своєї шкіри.

Зокрема, комфортний демакіяж перед сном забезпечать:

  1. Пінка для вмивання – засіб для очищення, призначений для власників, насамперед, жирної та шкіри. Пінка дарує відчуття свіжості та чистоти, контролює вироблення жиру, дезінфікує, глибоко очищаючи шкірні пори.
  2. Молочко для зняття макіяжу – засіб у вигляді найніжнішого крему, що складається з рослинних компонентів та натуральних олій. Кращий варіант для сухої, зневодненої, а також вікової шкіри, яка потребує додаткового живлення.
  3. Міцелярна вода – максимально делікатний засіб, який розчиняє частки косметики та інші забруднення, не порушуючи гідроліпідний баланс епідермісу. Завдяки своїй м'якості та неагресивності міцелярна вода добре підходить найчутливішій, схильній до подразнень шкіри.

Тонізація шкіри обличчя

Нерідко багато жінок пропускають етап тонізації, оскільки вважають його необов'язковою процедурою. Однак, це не так. Вечірній етап тонізації надасть шкірі здорового відтінку, а також захистить від виникнення неприємних запальних процесів.

Для тонізації обличчя скористайтесь термальною водою або тоніком. Ці засоби однаково борються з зморшками та акне, попереджають процес залуження, очищають і добре зволожують шкірні покриви. Також засоби-тоніки відновлюють природний рН-баланс шкіри, посилюють захист шкіри та її стійкість до бактерій. Хороший тонізуючий продукт готує шкіру до нанесення поживного крему, допомагаючи компонентам, які доглядають, проникати в глибокі шари дерми.

Хороший нічний крем – запорука гарної шкіри, яка сяє здоров'ям. Креми для нічного догляду мають більш насичену текстуру, ніж денні. Такі засоби збагачені оліями, пептидами, вітамінами та іншими поживними речовинами.

Щоб нічний крем ідеально спрацював, його слід правильно використати. Щоб уникнути проявів набряклості, не залишайте крем на всю ніч. Косметологи також не рекомендують наносити цей beauty-засіб безпосередньо перед сном. В ідеалі наносити продукт слід за годину до сну, акуратно рухаючись масажними лініями. Надлишки крему через 20-30 хвилин приберіть серветкою для зняття макіяжу. Це попередить появу ранкових набряків і дозволить не залишитися на подушці.

Живлення та захист шкіри навколо очей

Зона навколо очей — надзвичайно делікатна, та потребує найдбайливішого ставлення. Шкіра верхніх і нижніх повік містить мінімум сальних залоз, завдяки чому вона дуже тонка та легко травмується. Саме тут з'являються перші зморшки. Тому не тільки зрілі жінки, а й навіть юні дівчата повинні приділяти цій зоні пильну увагу.

Перед сном шкіру навколо очей слід живити та зволожувати. Для цієї мети існують спеціальні креми та сироватки. Вони стимулюють кровообіг у ніжній зоні, зміцнюють стінки судин, запобігають набряклості та обвисанню. У складі гарного засобу для повік шукайте пептиди, антиоксидантні компоненти та гіалуронову кислоту. Ці складові добре живлять тонку та ніжну шкіру, не допускаючи появи «гусячих лапок», темних ділянок та мішків.

При нанесенні засобу не забувайте про вразливість зони навколо очей. Під час процедур шкіру тут не можна активно розтирати, щипати і розтягувати.

Зволоження шкіри губів

Перед сном обов'язково використовуйте бальзам для губів. Завдяки цьому шкіра на губах стане гладенькою та шовковистою, перестане тріскатися та лущитися.

Захисна губна помада «4 сезони» з маслом ши допоможе інтенсивно захистити губи, у тому числі в холодну пору року. Швидко поглинаючись, засіб не створює неприємне відчуття липкості під час сну. Активні компоненти гігієнічної помади при регулярному використанні розгладять дрібні зморшки, позбавлять сухих лусочок і мікротріщин на губах.

Про що ще важливо пам'ятати перед сном

Правильні доглядові процедури – найважливіша умова для збереження здоров'я та краси шкіри. Однак щоб обличчя виглядало свіжим і молодим, лише косметичних процедур недостатньо. Як банально не звучить, але краса починається зсередини, і ця істина завжди актуальна.

  1. Незадовго до сну постарайтеся виділити хоча б півгодини для прогулянки на свіжому повітрі.
  2. Добре провітріть приміщення перед сном, а в теплу пору року залишайте вікна на ніч відкритими.
  3. Віддавайте перевагу наволочкам із шовку. Шовковий матеріал не тільки зробить сон міцнішим та здоровішим, але запобігає утворенню заломів на шкірі. Подушка із шовку гарантовано не залишить слідів на обличчі після сну.
  4. Збирайте волосся на ніч. Це не тільки позбавить вашу зачіску від художнього безладу вранці, а й позитивно позначиться на стані шкіри. На пасмах можуть накопичуватися забруднення та частинки шкірного жиру, тому при попаданні на шкіру вони здатні викликати прищі та запалення.
  5. При виборі подушки зупиніться на ортопедичній моделі. Це дозволить уникнути набряклості обличчя та нових зморшок, оскільки сон на ортопедичній подушці розслаблює м'язи шиї.
  6. Використовуйте зволожувач повітря вдома. Зволоження забезпечить правильний баланс вологості шкіри. Не забувайте, що навіть найкращі зволожуючі креми не будуть ефективними, якщо повітря в приміщенні занадто сухе.

Також пам'ятайте, що найкращі beauty-процедури не будуть ефективними, якщо ви не висипаєтеся. Коли ми спимо, наш організм активно відновлюється та оновлюється. Під час нічного сну в людському тілі виробляється близько 70% гормону, який відповідає за молодість та здоров'я шкіри. Найактивніший час вироблення мелатоніну починається з 22-23 годин – за умови, що у цей час ви міцно спите.

Якісний нічний сон повинен бути безперервним і тривати не менше ніж вісім годин. Щоб покращити якість нічного відпочинку, за годину до сну вимкніть всю електроніку, не дивіться телевізор і не сидіть за ноутбуком. Це позитивно позначиться на якості нічного сну, отже, і всіх відновлювальних процесах в організмі.

Висновки

Нічний час – період активного відновлення. У цей час шкіра обличчя також оновлюється та омолоджується. Щоб зробити цей процес максимально ефективним, дотримуйтесь простих, але ефективних правил догляду за обличчям.

Щоб допомогти шкірі обличчя «прийти до тями» після довгого дня, спочатку її необхідно очистити від макіяжу та забруднень, після чого тонізувати і зволожити. Не забудьте приділити увагу найделікатнішій області – шкірі навколо очей, а також використовуйте поживний бальзам для губ.

Регулярне виконання нескладних правил надовго збереже красу вашого обличчя, дозволяючи заощадити на візитах до косметолога та дорогих процедурах.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.