Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Догляд за шкірою навколо очей. Кілька простих порад

  • 22 Грудень 2020 19:33:26
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 19058
  • 0

Ясний сяючий погляд – прикраса кожної людини. Одним з факторів, що впливають на красу наших очей, є стан шкіри верхніх і нижніх повік. Варто шкірі навколо очей потемніти або обзавестися «гусячими лапками», обличчя миттєво набуває втомленого і навіть хворобливого вигляду.

Епідерміс в області очей є найбільш чутливим на обличчі. Перші ознаки старіння можуть проявитися вже в 20 років, тому доглядати за цією зоною слід з юних років. Грамотний догляд допоможе уникнути ранньої появи мімічних зморшок і зберегти свіжість цієї зони до самого зрілого віку.

Особливості шкіри навколо очей

Шкіра навколо очей – надзвичайно тонка і вразлива. Вона практично позбавлена ​​підшкірної клітковини. Товщина епідермісу в цій зоні досягає лише половини міліметра (на інших ділянках обличчя він в чотири рази товщий). Шкіра в області очей не містить потових і сальних залоз, тому може піднести безліч неприємних сюрпризів (ранні зморшки, мішки та набряки, нездоровий колір, втрата еластичності).

Зморшки під очима – аж ніяк не показник солідного віку. Природною причиною появи «гусячих лапок» є моргання. Очні повіки несуть найважливішу місію по захисту очей. Ці тонкі складки шкіри підтримують постійну вологість слизової, захищаючи очні яблука від ушкоджень і занадто яскравого світла. Щоб виконати захисну функцію, очі моргають приблизно 12 000 раз на добу. Цим викликане інтенсивне навантаження на тонку шкіру повік.

Негативно впливають на ніжну шкіру повік фактори зовнішнього середовища – сухий клімат, ультрафіолет, вітер і мороз. Але крім них, появі зморшок сприяють:

  • шкідливі звички;
  • недотримання режиму дня;
  • бурхливий прояв емоцій;
  • незбалансоване харчування;
  • незручне положення під час сну.

Щоб уникнути передчасного старіння, необхідний міцний своєчасний сон, фізична активність, свіже повітря. Однак велике значення для збереження тонусу шкіри має правильний догляд і якісна косметика.


Догляд за шкірою навколо очей: 8 простих правил

Зона навколо очей потребує ретельного і грамотного догляду. Важливо пам'ятати: якщо зморшки навколо очей вже утворилися, повністю розгладити їх за допомогою косметичних засобів не вдасться. Тому зморшки під очима набагато простіше попередити, ніж потім з ними боротися.

Правильний повсякденний догляд за шкірою навколо очей повинен складатися з 3 етапів – м'якого очищення, інтенсивного зволоження і живлення. Ці процедури необхідно проводити вранці після пробудження і ввечері – перед сном.

Щоб уникнути ознак раннього старіння, не забувайте також про прості та дуже важливі правила:

  1. Наносьте доглядові засоби строго по масажних лініях. Обережно розподіліть крем від зовнішнього кінця ока до внутрішнього куточка. Робити це потрібно акуратними круговими рухами, не розтягуючи шкіру.
  2. Використовуйте тонізуючі засоби. Тоніки ефективно зволожують і заспокоюють ніжну шкіру навколо очей. Засіб найкраще нанести на ватний диск і прикласти до очей на 5 хвилин.
  3. Не наносьте дуже багато крему. Надлишок косметичного засобу може потрапити на слизову оболонку ока, викликати подразнення і набряклість. Оптимальна кількість крему, яке потрібно наносити під очі, – розміром з рисове зерно.
  4. Захищайте шкіру від ультрафіолету. Активні промені сонця можуть викликати кола під очима. У сонячну погоду слід наносити якісний сонцезахисний засіб і не забувати про окуляри.
  5. Правильно підбирайте окуляри або лінзи. Якщо весь час мружитися, це призводить до передчасного утворення великої кількості зморшок. При поганому зорові необхідно користуватися підходящими вам окулярами або лінзами.
  6. Доглядайте за шкірою регулярно. Нанесення крему «час від часу» користі не принесе. Доглядові процедури повинні бути повсякденними. Як мінімум, вони повинні включати в себе використання крему вранці та ввечері.
  7. Не лягайте спати з незмитим макіяжем. Декоративна косметика, залишена на ніч, пересушує епідерміс і пошкоджує клітини шкіри. За ніч шкіра регенерується, а шар гриму перешкоджає природним відновлювальним процесам. Це руйнує колагенові волокна, знижує пружність і прискорює старіння.
  8. Не вмивайтеся милом. Засоби з мильною основою сильно сушать, тому їх використання зведе нанівець зусилля по зволоженню шкіри. Найкраще застосовувати спеціальні засоби, що не містять мила. Вони делікатно очищають ніжні ділянки обличчя.

Підбираючи крем для догляду за шкірою навколо очей, пам'ятайте, що ефективний засіб для запобігання зморшок має проникати в глибокі шари шкіри. Однак при достатній інтенсивності він не повинен викликати подразнення. Подібний продукт не захистить від появи зморшок, а лише додасть проблем у вигляді лущення і почервоніння на шкірі.


Особливості догляду за шкірою навколо очей до 25

Головне правило: чим раніше почати доглядати за зоною навколо очей – тим довше збережеться молодість і краса шкіри.

В юному віці дівчатам ще не потрібні «серйозні» антивікові креми з вмістом колагену. Відчуття сухості в цьому віці може з'явитися тільки через активне застосування знежирювальних засобів. Не допускайте попадання засобів для жирної шкіри на ділянки навколо очей. Це може пересушити епідерміс і привести до утворення сіточки дрібних зморшок.

З 16-25 починається період активного використання косметики, через що навантаження на зону навколо очей зростає. Щоб уникнути негативних наслідків, використовуйте тільки якісну декоративну косметику. При знятті макіяжу з очей відбувається не дуже корисний для шкіри механічний вплив. Щоб зробити його менш згубним, застосовуйте м'які засоби для демакіяжу.

Як правило, до 25 років для зволоження досить легких текстур з фітокомпонентами. Чудовою профілактикою мімічних зморшок стане легкий зволожуючий крем-гель LikeMe від ВIТЕКС. Його ультралегка текстура тане при контакті зі шкірою, захищаючи і зволожуючи ніжний епідерміс. Олія зародків пшениці і екстракт плодів кумквата наповнюють шкіру вітамінами і мінералами, заряджаючи її життєвою енергією.


Особливості догляду за шкірою навколо очей після 30

При перших ознаках старіння, які зазвичай виявляються після 25-30 років, настає час антивікової косметики. Креми цієї серії повинні не тільки добре зволожувати шкіру, але стимулювати вироблення колагену. Чудовим варіантом буде засіб, що містить натуральні олії. Це підтримає гідроліпідний бар'єр шкіри, перешкоджаючи зневоднення і в’ялість.

У 30-35 можна користуватися засобами з більш насиченою формулою, що містять:

  • пептиди, що сприяють виробленню гіалуронової кислоти;
  • колаген;
  • еластин;
  • вітамінні комплекси;
  • кофеїн;
  • амінокислоти;
  • поліфеноли (антиоксиданти).

У віці 30+ на шкірі навколо очей вже помітні перші ознаки старіння і намічені мімічні зморшки. Епідерміс поступово втрачає еластичність, стає тьмяним. Тому при перших ознаках появи зморшок слід почати з ними боротися. Для боротьби з віковими змінами призначений крем-компрес Skin АНА Clinic для шкіри навколо очей від ВIТЕКС. Завдяки амінокислотам шовку, екстрактів центели, рускусу і календули крем-компрес м'яко усуває ознаки втоми і темні кола, повертаючи шкірі свіжість.


Особливості догляду за шкірою навколо очей після 40

Шкіра після 40 вимагає інтенсивного догляду. У цьому віковому періоді виникає відчутний дефіцит еластину і колагену. Навколо очей у більшості жінок утворюються гусячі лапки, а ризик появи набряків збільшується в кілька разів.

Для зменшення припухлості і вираженого ліфтинг-ефекту підходить мезокрем для повік MEZOCOMPLEX «Інтенсивне омолодження» від BIELITA. Засіб містить потужний комплекс амінокислот – таурин, аргінін, гліцин. Завдяки цьому він покращує клітинний метаболізм, підвищує пружність шкіри, покращує синтез колагену і гіалуронової кислоти.

Після 45 років шкіра стає тонкою і швидко втрачає тонус, через що під очима утворюються добре помітні мішки та синці. У цьому випадку прийде на допомогу ультракоректор зморшок в області очей Ultra Lift Olive від BIELITA, призначений для жінок від 45 років. Ультракоректор містить активні компоненти, які забезпечують виражений ліфтинг-ефект і скорочують глибину зморшок. Комплекс моментальної дії Easyliance дозволяє досягти швидкого ефекту, розгладити зморшки і усунути набряки.


Догляд за шкірою навколо очей в домашніх умовах

У «домашньому» арсеналі знайдеться чимало ефективних засобів для шкіри навколо очей. Самомасаж поліпшить кровопостачання і наповнить киснем клітини шкіри, а протирання кубиками льоду – чудовий спосіб боротьби з припухлостями і набряком. Уповільнити процес старіння допоможуть домашні маски з натуральних інгредієнтів. Вони повернуть шкірі тонус, позбавлять від синців і набряклостей.

Желатинова маска в домашніх умовах

Один з найбільш результативних засобів, що дозволяють поліпшити стан шкіри, – желатинова маска. Мімічні зморшки стають менш помітні завдяки желатину – природного джерела колагену. Для приготування цієї маски необхідно розчинити желатин згідно з інструкцією на упаковці, після чого додати трохи лимонного соку і злегка підігрітого меду. Маска підійде для будь-якого типу шкіри. Живить шкірні покриви, відновлює і запобігає утворенню зморшок.

Маска із зелені петрушки для шкіри навколо очей

Високою ефективністю володіє маска з листя і соку петрушки. Петрушка надзвичайно багата вітамінами і незамінними мікроелементами. Вона добре відбілює шкіру, позбавляє від слідів втоми і темних кіл. Для маски зелень петрушки потрібно розтерти до отримання кашки, акуратно накласти на шкіру під очима і прикрити ватним диском. Через 20 хвилин змити прохолодною водою. Маска сприяє розгладженню дрібних зморшок, а глибокі складки робить менш вираженими.

Алое вера для тонусу шкіри

Алое вера – один з кращих засобів для косметичного догляду в домашніх умовах. На основі цієї рослини готують маски і креми, що дозволяють повернути шкірі тонус і свіжий вигляд. Для приготування маски потрібно зрізати листок алое і протягом тижня витримати його в холодильнику. Потім відокремити м'якоть, розім'яти і з'єднати її з вітамінами А і Е. Отриману суміш акуратно нанести на шкіру навколо очей.

Догляд за шкірою навколо очей у чоловіків

Фізіологічно обумовлено, що чоловіча шкіра щільніша жіночої і більше схильна до жирності. З цієї причини процеси старіння у чоловіків починаються пізніше, ніж у жінок. Однак чоловіча шкіра в зоні очей також потребує м'якого очищення і зволоження. Базові принципи догляду за чоловічою та жіночою шкірою однакові і складаються з м'якого очищення і зволоження.

Ближче до 30 років у багатьох чоловіків з'являються дрібні зморшки навколо очей. Вони помітні не тільки при активній міміці, але і тоді, коли обличчя розслаблене. У цьому віці варто підібрати крем для зволоження. Серед його компонентів слід шукати вітамінні комплекси (А, С, Е) і екстракти корисних рослин.

Після 40 років, коли процеси відновлення шкіри сповільнюються, слід користуватися більш потужними засобами з антиоксидантами і пептидами. Взимку зволоження має бути більш інтенсивним, враховуючи холодний вітер і сухий мікроклімат опалювальних приміщень. У літню пору можна перейти на більш легкі засоби з гелевою основою.

Висновок: як підібрати ідеальний крем для догляду за шкірою навколо очей

Правильно обраний крем для шкіри навколо очей повинен відповідати віку. Косметика, призначена для молодої і зрілої шкіри, відрізняється за складом. В юному віці досить легких зволожуючих текстур. З віком, коли шкіра поступово втрачає колаген та еластин, необхідно підключати засоби з високим вмістом колагену, пептидами та омега-кислотами.

Використання відповідних кремів допоможе освіжити і омолодити шкіру навколо очей. Якісний косметичний засіб нейтралізує ознаки втоми, набряклість і перші мімічні зморшки. Правильний догляд за цією ніжною зоною допоможе надовго зберегти молодість і привабливість, не вдаючись до дорогих салонних процедур.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.