Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Догляд за шкірою обличчя взимку. Поради та рекомендації

  • 09 Грудень 2020 09:52:12
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 7423
  • 0

Взимку ніжна шкіра обличчя весь час піддається агресивному впливу холоду. Вітер і морозне повітря викликають неприємні почервоніння на шкірі, а пересушене повітря непровітрюваних кімнат призводить до зневоднення епідермісу. Ситуацію ускладнюють різниці температури на вулиці і в приміщенні, що є серйозним стресом для шкіри.

Взимку ніжна шкіра обличчя весь час піддається агресивному впливу холоду. Вітер і морозне повітря викликають неприємні почервоніння на шкірі, а пересушене повітря непровітрюваних кімнат призводить до зневоднення епідермісу. Ситуацію ускладнюють різниці температури на вулиці і в приміщенні, що є серйозним стресом для шкіри.

Зневоднення веде до появи зморшок на обличчі, а також ознак втоми. Щоб запобігти надмірній сухості, важливо правильно доглядати за шкірою. У холодну пору року ніжний епідерміс має особливу потребу в грамотному догляді. Правильно підібрані косметичні засоби захистять шкіру обличчя від холоду, вітру, а також підвищеної сухості приміщень, що обігріваються.

Навіщо потрібен догляд за шкірою обличчя взимку

Зима – непростий час для шкіри обличчя. Морозна та вітряна погода призводить до зниження вироблення шкірного жиру, що робить шкіру менш зволоженою. Сухе повітря приміщень, де використовуються кондиціонери та опалення, порушує гідроліпідний баланс дерми. Через це вона стає сухою і надчутливою.

Не можна не враховувати і внутрішній фактор – сезонну гормональну перебудову, пов'язану зі зміною температур. Взимку організм відчуває дефіцит корисних речовин і вітамінів, що надходили з літніх овочів і фруктів. Харчування, яке змінилося та гормональна перебудова тягнуть зміни в обмінних процесах на клітинному рівні. Все це негативно відбивається на стані дерми.

Шкіра будь-якого типу гостро реагує на сезонні зміни. Тому в домашніх умовах необхідно забезпечити делікатний догляд та якісне живлення епідермісу. Взимку косметологи рекомендують особливо уважно ставитися до шкіри, віддавати перевагу якісній зволожуючій косметиці та правильно харчуватися.


Правильний догляд за шкірою обличчя взимку зсередини

Достатнє насичення організму рідиною допоможе вирішити проблему зневоднення в зимовий час. Візьміть за правило пити воду не менше 1,5 літрів в день. Корисними будуть зелений чай і трав'яні відвари, які є джерелами вологи, тепла і незамінних антиоксидантів.

Для здоров'я шкіри дуже важливе здорове харчування. Складаючи повсякденне меню, не варто забувати про сезонні фрукти і овочі, перші страви та каші з корисних круп (вівсянка, гречка, рис). Дуже корисні продукти з вмістом омега-3 поліненасичених кислот. Підтримає шкіру також прийом вітамінів. Особливо це стосується вітаміну D, якого гостро не вистачає в зимовий час.

На стан шкіри в зимовий час позитивно впливає фізична активність. Вона поліпшить кровообіг, підвищить тонус шкіри і поверне їй здоровий вигляд. Однак спортивні вправи не повинні бути виснажливими.

Підвищують тонус шкіри також контрастні водні процедури (вмивання водою різних температур). Температура води при цьому повинна бути комфортною, а не екстремальною.


Догляд за шкірою обличчя взимку: етапи та правила

Взимку шкіра будь-якого типу піддається сильному стресу. У холодний період дерма втрачає 25% вологи в порівнянні з іншими сезонами. Тому головна мета зимових процедур по догляду – м'який і зволожений епідерміс. Досягти цієї мети допоможуть базові повсякденні процедури.

Базовий догляд – це щоденні процедури, спрямовані на збереження краси та молодості шкіри обличчя. Для їх проведення не потрібно відвідувати косметолога, вони легко робляться в домашніх умовах. Систематичне та правильне виконання гарантує відмінний ефект.

Зимовий догляд за шкірою обличчя включає в себе:

  1. Очищення. Процедура спрямована на підтримання чистоти шкіри. Вранці обличчя необхідно очистити від продуктів життєдіяльності клітин і токсинів, що накопичилися за час сну. Їх обов'язково потрібно прибрати, оскільки вони вберуться в епідерміс разом з косметичними засобами. Увечері очищаючі процедури потрібні, щоб очистити шкіру обличчя від декоративної косметики та забруднень.
  2. Тонізування. Цей етап нейтралізує дію засобів для очищення, регулюючи рівень рН. Тонізування готує дерму до нанесення зволожуючих косметичних засобів.
  3. Зволоження. Зволожуючі процедури спрямовані на заповнення втрати вологи. Вони є хорошою профілактикою сухості епідермісу, втрати еластичності та передчасного старіння. Звичайний зволожуючий крем не підходить для зимового періоду. Його необхідно замінити засобом з більш щільною текстурою, що дозволить надійно захистити епідерміс.

Як бачимо, особливості зимового догляду за шкірою не відрізняються від beauty-правил в інші сезони. Зміни викликані тільки новими потребами шкіри, яку необхідно додатково захищати, зволожувати та живити. У зимовий час слід забути про агресивні косметичні продукти, які пересушують шкіру і знижують її захисний бар'єр.

Зволожуючі засоби косметологи радять наносити приблизно за 30 хвилин до виходу з дому. За цей час вони встигнуть ввібратися і почнуть діяти, оберігаючи шкіру від морозу.

Догляд за комбінованою шкірою обличчя

Комбінована шкіра менше інших типів схильна підносити неприємні сюрпризи. Однак це не означає, що їй не потрібний уважний догляд. Взимку більшості власниць комбінованої шкіри варто перейти на засоби, призначені для нормальної шкіри.

Для щоденного догляду за комбінованою шкірою підійдуть засоби з м'якими текстурами. У зимові холоди незамінним буде живильний крем, насичений корисними мікрокомпонентами.

Для вмивання гарно підійдуть засоби з м'якими ПАВ, які не викличуть подразнення та підвищеної жирності. Якісно та делікатно очистить шкіру зволожуюча міцелярна вода 3 в 1 Алое 97% від ВIТЕКС, призначена для обличчя та шкіри навколо очей. Продукт допоможе уникнути сухості та зневоднення.


Догляд за чутливою шкірою обличчя взимку

Головна рекомендація для власниць чутливої ​​шкіри обличчя – відмовитися взимку від матуючих засобів. Косметика з матуючим ефектом не тільки підкреслить дрібні недосконалості, але ще більше посилить сприйнятливість шкіри. Фахівці рекомендують збагатити склад тонального крему, додавши до нього пару крапель зволожуючої олії. Для цієї мети підійде олія ши, жожоба або мигдалю.

Якщо на вулиці морозно, відмовтеся від сухої косметики на користь більш жирних рум'ян і засобів з кремоподібною текстурою – наприклад, кремових рум'ян Cheek Color від ВIТЕКС. Це додатково захистить епідерміс від травмуючих чинників.

Що стосується зволожуючих засобів, косметологи радять зупинити свій вибір на продуктах з легкою текстурою. Наприклад, для видалення макіяжу та забруднень добре підійде заспокійливий тонік-демакіяж YOU & NATURE для чутливої ​​шкіри обличчя та повік від BIELITA.

Для щоденного догляду призначений гіпоалергенний активно зволожуючий тонік з муцином равлика від BIELITA. Засіб ефективно усуває забруднення, володіючи при цьому зволожуючими та антиоксидантними властивостями.


Догляд за проблемною шкірою обличчя взимку

У холодну пору року багато дівчат відзначають, що проблемна шкіра стає чистішою. Взимку знижується вироблення шкірного сала, а мороз є природним антибактеріальним засобом. Багато бактерій гинуть при мінусових температурах, однак це не означає, що жирна шкіра не потребує догляду.

Догляд за проблемною шкірою, в цілому, схожий з доглядом за жирною шкірою, проте є деякі нюанси. Якщо шкіра схильна до утворення прищів і комедонів, відмовтеся від дуже поживних кремів. Замість них краще використовувати легкі зволожуючі засоби, які не забивають пори і дозволяють шкірі дихати. Наприклад, заспокійливий крем 24-годинної дії для проблемної шкіри «Косметика Мертвого моря» від ВIТЕКС.


Очищення шкіри має бути більш м'яким, ніж в теплу пору року. Для зняття макіяжу краще використовувати засоби без вмісту спирту, а підсушуючі маски бажано відкласти до весни.

Корисною буде олія жожоба, яка відмінно зволожує та ідеально підходить для проблемної шкіри. Вона також рекомендована для догляду за ніжною шкірою губ і області під очима.

Для зволоження найкраще використовувати зволожуючі засоби, збагачені екстрактами заспокійливих трав (ромашки або гамамелісу). М'який тонік «Ромашковая лінія» від BIELITA надає освіжаючу, антисептичну та зволожуючу дію.

Догляд за жирною шкірою обличчя взимку

Головний акцент в зимовому догляді за жирною шкірою – зволоження. Під тривалим впливом холоду на ній може з'явитися невластиве лущення та сухі ділянки. Тому в зимовий час зволожуючий крем з мінімальним вмістом олій повинен стати обов'язковим атрибутом.


Для власниць жирної шкіри призначений матуючий крем «Календула» 24-годинного дії від BIELITA. Засіб ефективно зволожує, при цьому усуваючи надмірну активність сальних залоз і не забиваючи шкірні пори.

Жирну шкіру дуже важливо правильно очищувати. Взимку миючі засоби для жирної шкіри повинні бути максимально делікатними. У цей період слід відмовитися від агресивних очищувальних засобів, що містять луг або етиловий спирт. Один або два рази на тиждень косметологи рекомендують наносити очищаючі маски. Добре зарекомендувала себе маска-плівка Nice Selfie «Помело+папайя» від BIELITA, призначена для жирної шкіри.

Для очищення та видалення макіяжу підійде міцелярна вода, що містить саліцилову кислоту. Протягом дня добре застосовувати м'який зволожуючий спрей, який захистить шкіру від пересушування.

Догляд за сухою шкірою обличчя взимку

Суха шкіра найбільш важко переносить холоди та морози. Через температурні коливання на вулиці і в приміщенні такий епідерміс може стати ще сухішим. Зимове живлення сухої шкіри – найбільш насичене та інтенсивне серед всіх типів шкіри.

Суху шкіру посилять засоби з натуральними оліями та креми, що створюють на поверхні епідермісу захисну плівку, яка утримує вологу. У складі таких продуктів присутній сквалан, природний віск, гліцерин.

Для повсякденного догляду необхідно використовувати крем з щільною текстурою. До нього можна додати концентрат або інший інтенсивно зволожуючий beauty-продукт – наприклад, суперзволожуючу сироватка Hydra-Filler від BIELITA.


Пілінги рекомендовані не частіше ніж один раз на тиждень. Жорсткі відлущуючі засоби варто замінити максимально м'якими і бережними засобами. Один або два рази на тиждень показані живильні маски. Для дуже сухої та схильної до подразнень шкіри підійде скандинавська морська маска з морськими мінералами від BIELITA, призначена для інтенсивного зволоження.

Догляд за шкірою обличчя взимку в домашніх умовах

Незалежно від пори року, догляд за шкірою обличчя складається з трьох основних етапів – очищення, тонізування, зволоження. Взимку слід уважно ставитися до вибору доглядаючих засобів, підбираючи м'які та живильні засоби.

У холодну пору року необхідно підбирати більш насичений і щільний крем, який захистить від обвітрювання та зневоднення. Перед нанесенням косметичного засобу косметологи рекомендують робити легкий масаж обличчя. Це стимулює кровообіг і дозволяє продукту краще прникати в глибокі шари шкіри.

У складі зволожуючого крему необхідно шукати компоненти, які утримують вологу:

  • гіалуронову кислоту;
  • гліцерин;
  • сорбіт;
  • олії;
  • сечовину;
  • силікон.

Незамінними взимку будуть креми з вмістом антиоксидантів, що утворюють захисну плівку на поверхні епідермісу. Чудовий вибір – креми, що містять олії жожоба, аргани, авокадо, кокоса та мигдалю. З декоративної косметики добре підійдуть ВВ-креми і пудри, які додатково захистять шкіру від холодного вітру та морозу.

Для вмивання краще використовувати воду кімнатної температури, яка не пересушить шкіру. Згубний вплив кондиціонерів і опалювальних приладів можна знизити, якщо використовувати зволожувачі повітря та регулярно провітрювати приміщення.

Як не нашкодити шкірі обличчя взимку

Взимку навіть нормальна і не схильна до проблем шкіра стає дуже чутливою. На холоді сповільнюється кровообіг, а також знижується продукування шкірного жиру, що захищає епідерміс від обвітрювання і пошкоджень. Це призводить до того, що шкіра відчуває стрес, втрачає еластичність та зневоднюється.

Щоб не нашкодити шкірі обличчя взимку, пам'ятайте кілька головних правил:

  1. Гаряча вода та мило – головні вороги для шкіри в зимовий період. Вплив лугу і високої температури води призводить до почервоніння і неприємного відчуття стягнутості.
  2. Очищаючі засоби не повинні містити спирт і сульфати, які здатні порушити природний захисний бар'єр дерми. Це викличе сухість, лущення та утворення дрібних зморшок.
  3. Необхідно відмовитися від агресивних доглядаючих засобів і пілінгів, що містять великі абразивні частинки. Вони можуть порушити гідроліпідний бар'єр дерми та призвести до мікропошкоджень.
  4. Інтенсивні зволожуючі засоби, які утримують вологу, не слід наносити не менше ніж за годину до виходу. Підвищена вологість істотно підвищує ризик обмороження.

Поширена помилка багатьох жінок взимку полягає у відмові від сонцезахисної косметики. У морозні дні часто спостерігається активне сонце, яке, як і влітку, завдає шкоди ніжній шкірі. Сонцезахисний крем, призначений для зими, повинен мати рівень захисту не менше SPF-30.

Висновок

У зимову холоднечу стан шкіри погіршується, що ускладнює сухе повітря приміщень і обігрівальні прилади. Сезонна гормональна перебудова призводить до порушення гідроліпідного балансу. Тому зимовий догляд за шкірою повинен бути більш поживним, ніж літній.

Основні процедури по догляду повинні бути спрямовані на заповнення вологи та захист епідермісу. Це допоможе підтримати шкіру в стресовий для неї зимовий період і уникнути багатьох проблем.

Піклуватися про шкіру необхідно не тільки за допомогою зовнішніх засобів, але також зсередини. Достатня кількість рідини допоможе уникнути зневоднення, а збалансований раціон харчування наповнить клітини вітамінами та поживними речовинами.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.