Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як підібрати тональний крем: кілька простих порад

  • 02 Грудень 2020 12:31:17
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 15132
  • 0

Правильно підібраний тональний крем автоматично переносить жінку в категорію доглянутих, адже сьогодні це набагато більше, ніж просто основа для макіяжу. Якісний, правильно підібраний крем дарує обличчю рівний тон, клітинам шкіри – необхідну вологу і живлення а жінці – впевненість в собі. Ось чому знання, як правильно вибрати тональний крем – це чи не головне питання при покупці декоративної косметики.

Чому необхідно правильно підбирати тональний крем

Тональний крем – засіб номер 1 в косметичці кожної жінки. У різні періоди життя він не просто вирівнює колір обличчя і спрощує нанесення інших декоративних засобів. Він допомагає приховати дрібні дефекти і серйозні недоліки:

  • мішки і темні кола під очима;
  • пігментацію;
  • купероз;
  • почервоніння і подразнення;
  • дрібну висип і великі прищі;
  • зморшки.

До того ж, сучасні тональні основи – набагато прогресивніші своїх попередників. І якщо раніше в повітрі витала ідея того, що тональний крем шкідливий для шкіри, тому що забиває пори і не дає дихати, то сьогодні майже всі, від малого до великого, знають:

Правильний і якісний тональний крем – не просто декоративний і маскуючий, а й доглядаючий засіб для шкіри різного типу.

Різноманітність складів, форм, текстур, призначень – це шанс підібрати для свого обличчя ідеальний тональний крем. Така формула, як в зволожуючому тональному кремі від Вітекс, насичує клітини шкіри живильною вологою, позбавляє від лущення і сухості. А з корекцією видимих ​​дефектів впорається білоруський крем коректор із серії Classic для проблемної шкіри – його і точково можна нанести, і покрити певну ділянку шкіри.

Деякі косметологи схильні ставити тональний крем в одну лінію з денним і нічним кремами – ось чому вибирати тональний крем потрібно тільки хорошої якості та у перевірених постачальників.

Як правильно підібрати тональний крем: важливі рекомендації

Щоб стати просунутим б'юті-користувачем і вміти, не дивлячись на опис, купити тональний крем для свого типу шкіри, потрібно знати основні особливості свого обличчя – і мету, для якої вам потрібен тональний крем:

  1. Щоб просто надати шкірі свіжості, рівний тон і приховати недоліки, потрібен всього один тюбик з основним відтінком. Про те – як його вибрати – читайте далі
  2. Якщо ви плануєте займатися контурингом – одним кольором не обійтися. Стане в нагоді основа по колір шкіри, а також два засоби на кілька тонів світліше і темніше (для виділення скул і корекції овалу обличчя).

Щоб відображення в дзеркалі викликало у вас задоволення і бажання милуватися, звертайте увагу на:

  • Стійкість. Якщо ви йдете з дому з першими півнями, а повертаєтеся в темряві – вибирайте текстури з хорошою стійкістю.
  • Для проблемної шкіри вибирайте щільні текстури з матуючим ефектом.
  • Якщо ви страждаєте від постійного лущення – вашим вірним супутником стане крем зволожуючий з поживними компонентами.
  • Потрібно приховати або згладити вікові зміни? Антивікові текстури прекрасно маскують дрібні зморшки за рахунок світловідбивання і дають помітний ліфтинговий ефект.

Але це – загальні рекомендації. А що робити на практиці, якщо вам потрібно негайно купити тональний крем?


Як правильно підібрати тональний крем: визначаємо тип шкіри і тон

Тон шкіри – це, мабуть, головне, що потрібно враховувати при виборі відтінку тонального крему. Від нього залежить, чи буде косметика виглядати природно або створить ненависний ефект маски. В ідеалі відтінок шкіри і тонального крему повинні повністю збігатися.

В першу чергу орієнтуємося на підтон. Виділяють два його види – холодний і теплий. Не можете визначитися? Подивіться на себе в дзеркало при денному освітленні. Що ви бачите?

  • Якщо ваше обличчя здається вам жовтуватим - ви представниця теплого підтону. Якщо ви бачите рожеві відтінки – ваш підтон холодний.
  • Подивіться на свою руку в районі ліктьового згину. Проступають вени здаються вам більше бузковими або фіолетовими? Тоді ви – представник холодного подтона. Бачите зеленуватий відтінок? Ваша група – тепла
  • Із задоволенням відзначаєте, як вас прикрашають ювелірні вироби зі срібла? Ваш підтон холодний. А золото більше пасує представницям теплої гами.
  • Холодний підтон шкіри вимагає тонального крему з такою ж холодною основою.
  • Теплий підтон – це привід вибрати тональний крем жовтих і золотистих тонів. Бежевий або темно-бежевий – залежить від пігментації.
  • Приховати купероз допомагає крем з вкрапленнями зеленого тону - він прекрасно маскує почервоніння. Наприклад, червону сіточку на обличчі добре приховає BB крем для чутливої ​​шкіри, схильної до куперозу від Bielita.
  • Вам здається, що ваше обличчя хворобливого, землистого відтінку? Зверніть увагу на косметику з помаранчевими пігментами.

Не менш важливо враховувати і тип шкіри. Раз вже ми говоримо про тональний крем, як про базу, в тому числі з доглядаючою дією, завжди звертайте увагу на свій тип шкіри:

  1. Жирна або комбінована містить компоненти для регуляції роботи сальних залоз. Тональний крем зазвичай робить пори менш помітними і захищає від неприємного блиску. Добре справляється зі своїми завданнями матуючий ВВ крем від Belita для нормальної і жирної шкіри серії Young Skin.
  2. Суха шкіра – це привід пошукати крем з гіалуроновою кислотою або гліцерином в складі. Вони зберігають у клітинах вологу і роблять покриви більш оксамитовими і гладенькими. Якщо сухість – ваша проблема – придивіться до тонального зволожуючого крему серії Nude Skin від Vitex.
  3. Даються взнаки вікові зміни? Це не привід відмовитися від ідеальної зовнішності. Антивікові засоби добре підтягують овал, висвітлюють пігментацію і роблять зморшки менш помітними. Приклад – тональний крем з гіалуроновою кислотою Proluxury компанії Bielita.
  4. Нерівності, сліди постакне, висипання – ознаки проблемної шкіри. Але і для неї є спеціальні коригуючі формули для точкового або тотального нанесення. Вони маскують недоліки і роблять обличчя свіжим і сяючим. Приклад – тональний крем-коректор для проблемної шкіри серії Classic.


Як підібрати для сухої шкіри

Суха шкіра доставляє своїй власниці чимало неприємних хвилин. Свербіння, лущення, місцями подразнення особливо помітні під тональною основою, яка підібрана неправильно. Тому для сухої шкіри тональний крем потрібно вибирати особливо ретельно:

  • Стежити, щоб текстура була рідкою, по можливості злегка маслянистою. Найкраще підійдуть флюїд або емульсія
  • Сяючий мікропігменти або екстракт перлів надають мерехтіння та візуально приховають шорсткості або нерівності.
  • Зволожуючі компоненти у вигляді рослинних екстрактів, гіалуронової кислоти, рослинних олій буде доглядати за покривами і захистять їх від висихання і агресивного впливу навколишнього середовища.

Уважно вивчіть упаковку – якщо зустрінете слово «поживний» або зволожуючий – швидше за все, ця формула підходить для сухої шкіри. Придивіться до тонального зволожуючого крему серії Nude Skin від Vitex. Він захищає, надає сяйво та зволожує глибокі шари шкіри.


Особливості підбору для світлої шкіри

Світла шкіра доставляє своїй власниці чимало проблем у повсякденному житті:

  • зазвичай вона тонка і чутлива;
  • часто червоніє і лущиться;
  • швидко обгорає на сонці.

Це з одного боку. А з іншого боку – підібрати для неї тональний крем теж непросто. В яскравих променях сонця або при лампах денного світла багато відтінків здаються занадто темними і виглядають маскою.

Щоб цього уникнути, не слід експериментувати з відтінками – досить вибрати найсвітліший з усіх можливих. І не потрібно боятися стати блідою міллю – по-перше, шкіра все одно світла, а по-друге, краще благородна блідість, ніж неприродна маска на обличчі. І нехай текстура буде максимально рідкою – вона краще розтягнеться по шкірі і не залишить видимих ​​слідів присутності.

Як вибрати тональний крем для проблемної шкіри

Приховати недосконалості шкіри можна за допомогою щільного маскуючого засобу. Але його щільність стосується не текстури, а пігментованості. Якщо вибирати занадто важкі засоби, вони забивають пори і обличчя стає ще більш недоглянутим.

Краще, якщо формула буде збагачена сонцезахисними фільтрами – вони захистять проблемну шкіру від обгорання та пігментації. А достатній вміст світловідбивних частинок візуально вирівняє рельєф, і дефекти будуть не такі помітні.

Для маскування можна використовувати тональний крем точково або наносити його на все обличчя. У будь-якому випадку, формула повинна бути натуральною, безпечною і некомедогенню. Для цих цілей ідеально підходить тональний крем-коректор для проблемної шкіри Classic бренду Bielita. Він ідеально підлаштовується під будь-який відтінок, не забиває пори, зволожує, дає рівне покриття. А ще тюбик оснащений спеціальним тонким носиком – для комфортного точкового нанесення.


Підбір правильної текстури тонального крему

Вибір текстури тонального крему, як і відтінку, залежить від кольору шкіри, її типу і загального стану. Важливо, щоб тональний крем не погіршував наявні проблеми, а вирішував їх. Або хоча б маскував.

Для правильного вибору текстури є загальні рекомендації:

  1. Кремова текстура – класична, вона підходить майже всім типам шкіри. Легко розподіляється, м'яко лягає, не сушить. Щільність покриття можна регулювати самостійно, використовуючи меншу або більшу кількість тону.
  2. Для жирної шкіри з розширеними порами і схильністю до утворення комедонів можна використовувати зволожуючий крем-пудру або спеціальні полегшені текстури на водній основі.
  3. Для сухої і чутливої ​​шкіри краще підбирати зволожуючі флюїди. Вони містять достатню кількість поживних компонентів, м'яко лягають, але не завжди перекривають всі недоліки. Втім, на сухій шкірі їх не так вже й багато.
  4. Легкий і наче збитий мус добре підходить жирній шкірі. Він досить пігментований, але при цьому не обтяжує покриви і не забиває пори. Зазвичай муси мають матовий фініш – саме те, що потрібно.
  5. ВВ-крем – інтенсивний тонуючий крем зі зволожуючими та маскувальними властивостями. Спочатку продукт був винаходом в медицині – його застосовували для лікування слідів опіків на обличчі. Сьогодні модниці навряд чи можуть уявити своє життя без цього багатофункціонального засобу. Чого вартий Супер зволожуючий ВВ крем серії Aqua Super Active компанії Вітекс.
  6. СС-крем – це комбінація пігментів і доглядаючих компонентів. Такі формули хороші і для шкіри з віковими змінами, і для проблемної. Для усунення вікових проблем в лінійці Вітекс є невагомий СС крем з функцією самоомолодження Lux Care з антивіковою дією.

Висновок: як підібрати для себе ідеальний тональний крем

Не потрібно бути б'юті-гуру, щоб завжди сяяти ідеальної порцеляновою шкірою без ознак втоми і недоліків. Для цього достатньо навчитися вибирати ідеальний тональний крем. Знаючи свій тип шкіри і підтон, зробити це зовсім не складно. А різноманітність текстур дозволить ефективно побороти будь-які недосконалості та отримувати задоволення не тільки від результату, але й від процедури нанесення.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.