Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як правильно доглядати за пятками в домашніх умовах

  • 18 Травень 2020 14:10:10
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 19608
  • 0

Ступні ніг - справжні “трудяжки”, які страждають від тиску, тертя, несприятливих факторів зовнішнього середовища та навантажень. Все це призводить до таких не естетичних проявів, як мозолі, натоптиші, огрубіння і навіть тріщини. Регулярний і якісний домашній догляд за п'ятами допоможе цього уникнути. А якісні та ефективні косметичні засоби від білоруських торгових марок допоможуть в цьому.

Чому грубіє шкіра і з'являються тріщини на п'ятах

Причинами огрубіння шкіри на ступнях може бути як неправильний догляд, так і банальна спадковість. Але найчастіше - це цілий ряд факторів, які накладаються один на одний. У деяких дівчат і жінок після педикюру проведеного в салоні ефект гладких і м'яких стоп тримається кілька місяців, а ось інші з розчаруванням відзначають появу загрубівших ділянок вже через кілька тижнів. Давайте розберемося, чому так відбувається.

  1. Щоденні водно-очищаючі процедури також показані ступням, як і іншим частинам тіла. Тому не забувайте очищати свої ніжки та доглядати за ними.
  2. Сухе повітря негативно впливає на стан шкіри, і на п'ятах, в тому числі. І це не тільки проблема спекотного сезону, взимку через роботу нагрівальних приладів у приміщеннях також недостатній рівень вологи.
  3. Неправильно підібране взуття - причина натирання і появи мозолів. І боротися з ними краще шляхом заміни взуття на більш зручне.
  4. Власницям сухої шкіри варто бути уважними до зони стоп. Просто не забувайте зволожувати їх після прийняття душу.
  5. Нестача вітамінів А і Е призводить до швидкої появи огрубівших ділянок і болючих тріщин.
  6. Часте користування агресивними металевими пилками провокує не тільки огрубіння, а й появу тріщин.
  7. Використання неякісної косметики.

Це основні причини появи сухості, і як наслідок огрубіння і тріщин в зоні ступнів. Але якісна косметика, регулярність і трохи зусиль з вашого боку допоможуть не тільки зробити п'яти "як у немовляти", але і постійно підтримувати результат.

Як швидко зробити п'яти м'якими та доглянутими в домашніх умовах

Багатьом з нас знайома ситуація, коли одягнути відкрите взуття просто неможливо через стан стоп. Це не дозволяє відчувати елементарних радощів від відвідування пляжу або нових босоніжок з легкими сукнями. Тому дуже важливо доглядати за стопами регулярно, і тоді ваші ніжки будуть виглядати однаково красиво і на пухнастому килимі, і на золотистому піску.

Отже, давайте ознайомимося зі способами, які допоможуть зробити ваші п'ятки доглянутими в домашніх умовах:

  1. Размякчуючі процедури за допомогою косметичних засобів. Ванночки і скраби не тільки розмякшують шкіру, але і доглядають за шкірою ступнів. Косметологи рекомендують проводити їх 1-2 рази в тиждень.
  2. Обробка стоп за допомогою механічних гаджетів. Пемза, спеціальні пилки та щітки позбавляють від огрубілої шкіри і натоптишів. Тільки не проводьте занадто агресивних маніпуляцій і не використовуйте звичайні леза, а також металеві пилки-терки. Такі прилади можуть спровокувати пошкодження у вигляді тріщин і інших травм.
  3. Живлення і зволоження за допомогою мазей, кремів і масок - основа догляду за ніжками. Цей завершальний етап необхідно проводити після розпарювання і відлущування.
  4. Дезодорування і антимікробний догляд. Спеціальна косметика для ніг у вигляді дезодорантів і антимікробних кремів є хорошою профілактикою грибкових захворювань.

Частота перерахованих вище процедур залежить від безлічі факторів. Це і поточний стан шкіри стоп, і спосіб життя і звичайно ж генетика.

Ванночки

Розпарювання за допомогою ванночок - один з найдоступніших і простих способів догляду за шкірою стоп. Після водних процедур досить обробити п'яти пилкою або пемзою, і зволожити кремом.

Основою ванночок є тепла (гаряча) вода, а в якості активних компонентів можуть виступати різні засоби, які знайдуться в кожному домі.

  1. Морська сіль. Розведіть в теплій воді кілька ложок морської солі і потримайте в цьому розчині ноги близько 20 хвилин. Також в таку ванночку можна додати різні ефірні олії - евкаліпта, цитрусових або лаванди. Це не тільки розм'якшить стопи, але і зніме втому з ваших ніг.
  2. Сода. Содово-мильна ванночка допомагає позбутися від загрубілої шкіри найбільш ефективно. На 2 літри води вам знадобиться 35 грамів соди і 20 грамів мила.
  3. Перекис водню. Такі ванночки не тільки розм'якшують, а й знезаражують шкіру, так що незамінні для тих, хто страждає грибковими захворюваннями. Розведіть перекис в пропорції 6:1 в гарячій воді, і потримайте ноги 10 хвилин. Загрубілі шкіру після процедури буде дуже легко прибрати пемзою.

А ще ви завжди можете подбати про своїх ніжки за допомогою спеціальних засобів. Білоруська компанія Беліта пропонує вечірню ароматизовану ванночку для ніг з лінійки Foot Care на основі ефірних олій чайного дерева і ялівцю, а також рослинних екстрактів каштана та дуба. Засіб чудово знімає втому, тонізує і дезодорує.

Пілінги та скраби

Обробка п'ят за допомогою косметичних засобів з абразивами дбайливо позбавляє їх від омертвілої шкіри та перешкоджає появі загрубівших ділянок. Такі процедури підійдуть для регулярного догляду. Звичайно, скраби для п'яток можна зробити самостійно в домашніх умовах, використовуючи при цьому сіль, цукор, кавову гущу, мед і натуральні масла.

В асортименті білоруської косметики для догляду за ногами ви знайдете чимало ефективної і недорогої косметики. Серед них варто відзначити кислотний пілінг для розм'якшення загрубілої шкіри з лінійки ULTRA FOOT CARE. У його складі міститься молочна кислота, яка делікатно знімає ороговілий шар і стимулює дерму до оновлення.

Ще один не менш ефективний засіб є у відомої білоруської лінійки "Цілюща лазня". Поліруючий пілінг для ніг на основі дрібнодисперсного пемзи і оливкової олії повертає п'ятам м'якість всього за одне застосування.

Креми

Після ванночок, відлущування та обробки п'ят за допомогою пилки варто подбати про зволоження та живлення шкіри. І допоможуть у цьому креми та мазі для ніг. Більшість з них в своєму складі містять гліцерин, алантоїн і D-пантенол, які пом'якшують і живлять, а також сприяють загоєнню тріщин.

Бальзам для ніг проти тріщин від компанії Біеліта з лінійки FOOT CARE забезпечить вашим ніжкам повноцінний догляд завдяки вмісту цінних олій і екстрактів камфори та ментолу. Бальзам містить компонент climbazole відомий своєю антимікробною дією.

Якщо вам потрібен більш інтенсивний догляд за ступнями, то крем проти сухих мозолів з цієї ж серії допоможе розм'якшити проблемні ділянки і позбутися від натоптишів. Сечовина, саліцилова і гліколева кислота в складі активно і при цьому дбайливо діють на сухі мозолі та дозволяють безперешкодно видаляти їх за допомогою пемзи або пилки.

Для профілактичного догляду і зволоження шкіри стоп підійде пом'якшувальний крем на основі молочних протеїнів. Склад з вітамінів, олій та активних компонентів завершить процедури по догляду за ногами, подарує ступням м'якість і ніжність.

Дезодоранти і антимікробні засоби

Далеко не всім і не завжди потрібна косметика для ніг, яка усуває неприємний запах і мікроби. Але для тих, чиї ноги страждають від підвищеної пітливості вони просто незамінні. Адже піт, змішуючись з брудом, може спровокувати грибкові захворювання, від яких дуже складно позбутися.

Засоби для спеціального догляду за ногами можуть бути у формі спрею, як дезодорант для ніг і взуття з лінійки ULTRA FOOT CARE. Він не тільки перешкоджає розмноженню бактерій і появі неприємного запаху, а ще освіжає і охолоджує, що дуже актуально жарким літом.

Засоби у вигляді кремів теж активно використовуються для усунення бактерій і профілактики грибкових захворювань. Серед них варто виділити антисептичну крем-пудру з тієї ж серії ULTRA FOOT CARE. Вона містить абсорбенти (каолін і крохмаль) натурального походження, які забезпечують сухість ніг протягом усього дня.

Як бачите, зробити п'ятки м'якими і доглянутими можна і вдома, і не обов'язково для цього відвідувати салони краси. Досить використовувати якісну косметику і регулярно проводити профілактичні процедури по догляду. Так ви завжди будете готові до відвідування басейну, відкритого взуття та інших можливостей хизуватися красивим педикюром і доглянутими ніжками.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.