Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Хайлайтер і консилер: в чому різниця?

  • 23 Грудень 2020 09:59:42
  • Відгуки: 0
  • Перегляди: 4807
  • 0

Слова «хайлайтер» і «консилер» увійшли в наш побут не так давно, і деякі модниці все ще плутають ці назви. Однак для створення гармонійного макіяжу необхідно знати відмінності між цими косметичними продуктами. У чому ж різниця між консилером і хайлайтером, якими вони бувають і як їх грамотно використовувати, розповімо в цій статті.

Що таке хайлайтер і для чого він призначений

Хайлайтер призначений для висвітлення деяких ділянок на обличчі. Цей б'юті-продукт надає обличчю сяйва. Його інша назва – люмінайзер. Якщо невелику кількість хайлайтера нанести на шкіру під очима, обличчя помітно зміниться і посвіжішає. Хайлайтер також робить риси більш виразними: світловідбиваючі частки в його складі допомагають скульптурувати обличчя.

Хайлайтер наноситься:

  • на верхню частину скул;
  • чоло і область над бровами;
  • спинку носа;
  • підборіддя;
  • ділянку над верхньою губою;
  • зону під очима.

Продукт важливо використовувати грамотно і не перестаратися з його нанесенням. В іншому випадку можна запросто отримати жирну шкіру, надати їй неохайного вигляду. Надлишок хайлайтера підкреслює зморшки навколо очей і в куточках губ, надаючи обличчю неприродний відтінок. Ідеальний вибір для повсякденного макіяжу – засіб без гліттера, який ніжно підсвічується шкіру.


Як правильно використовувати хайлайтер

Основна функція хайлайтера – висвітлення. Не варто намагатися замаскувати за допомогою хайлайтера прищик, який вискочив, оскільки це призведе до прямо протилежного результату. Продукт не призначений для маскування висипу, зморшок, синців, подразнень і інших дефектів. Нанесення хайлайтера на ці місця зробить їх тільки помітнішими.

За текстурою хайлайтери бувають кремоподібними, рідкими і сухими (пудровим). Для правильного вибору слід виходити з особливостей шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, кремоподібних хайлайтерів варто уникати. Використовуйте пудровий засіб для легкого виділення скул, не наносячи його на зону носа і чола.

Навіщо потрібен консилер: його особливості та переваги

Вдалий макіяж багато в чому залежить від основи, тому шкіру необхідно наблизити до ідеального стану, зробити її більш рівною і матовою, а потім перейти до промальовування інших ділянок. Для створення ідеального тону шкіри призначені консилери – косметичні засоби для маскування недоліків. Вони покликані робити шкіру гладенькою і досконалою.

Без консилера не обійтися, якщо на шкірі є:

  • запалення;
  • купероз і почервоніння;
  • мімічні зморшки;
  • кола під очима;
  • пігментні плями;
  • шрами і подібні недоліки шкіри.


Якими бувають консилери і як їх правильно наносити

Щоб приховати дефекти шкіри, акуратно розподіліть тонкий шар продукту рухами пальців. Почекайте 2-3 хвилини, щоб консилер «закріпився» на шкірі. Акуратно розтушуйте кордони між природним тоном шкіри і замаскованою ділянкою.

Основні різновиди консилерів:

  1. Рідкий консилер. Такий засіб найбільш зручний для повсякденного використання. Консилер в рідкому вигляді містить зволожуючі елементи, тому є найкращим варіантом для сухої шкіри.
  2. Олівець. Засіб володіє щільною консистенцією. Добре підходить для маскування незначних недоліків шкіри (невеликих пігментних плям, дрібних прищиків, слідів від акне і несильних почервонінь).
  3. Стік. Ці коректори схожі з попереднім видом, проте мають густішу консистенцію. Без них не обійтися, якщо необхідно приховати серйозні дефекти шкіри (акне, темні кола під очима, купероз), але стіки зовсім не підходять для точкового нанесення.
  4. Кремоподібний консилер. Продукт відрізняється приємною текстурою, тому легко наноситься як пальцями, так і спонжем/пензлем. Добре маскує явні недоліки, але не підходить для жирної шкіри.

Незалежно від щільності та текстури, всі консилери створені з урахуванням особливостей делікатних ділянок шкіри – наприклад, під очима. Тому замінювати маскуючий засіб тональним кремом не рекомендується. Ідеальний консилер повинен бути на півтону світлішим, ніж тональний крем. У цьому випадку він виконає своє завдання на «відмінно».


Висновок

Різниця між консилером і хайлайтером очевидна. Ці б'юті-засоби володіють різними текстурами і виконують різні функції. Консилер складається зі щільних часточок пігменту, а хайлайтер – з дрібних світловідбивних компонентів. Завдяки консилеру вдається нейтралізувати запалення, почервоніння шкіри, нерівності, веснянки і шрами. Хайлайтери не мають маскуючих функцій і використовуються для виділення ділянок обличчя, роблячи риси більш скульптурними. Для створення ідеального макіяжу обидва продукти важливо правильно використовувати і пам'ятати про почуття міри.

 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.