Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Догляд за жирною шкірою. Як доглядати за жирною шкірою в домашніх умовах

  • 03 Січень 2021 19:26:02
  • Відгуки: 1
  • Перегляди: 25304
  • 5 Догляд за жирною шкірою. Як доглядати за жирною шкірою в домашніх умовах

Ідеальна шкіра обличчя є предметом мрій багатьох дівчат. Однак похвалитися досконалим шкірним покривом можуть тільки одиниці. Кожній з нас притаманний свій тип шкіри – нормальний, сухий, комбінований або жирний. Найчастіше власницям жирної шкіри здається, що саме з ними природа вчинила найбільш несправедливо, щедро нагородивши жирним блиском і схильністю до прищів. Однак все не настільки безнадійно. Жирній шкірі потрібен лише правильний систематичний догляд, щоб виглядати свіжою і молодою.

Як визначити, чи жирна у вас шкіра

Тип шкіри людини визначається кількістю шкірного жиру (себуму). При мінімальному виробленні секрету сальних залоз шкіру називають сухою, а при надлишку себуму – жирною.

Жирна шкіра схильна підносити своїм власникам неприємні сюрпризи у вигляді прищів і чорних точок, однак їй властиві й плюси. Люди з жирною шкірою часто виглядають молодшими за свій вік, оскільки не схильні до утворення ранніх зморшок. На жирну шкіру рівніше лягає засмага, а секрет сальних залоз захищає епідерміс від негативного впливу зовнішніх факторів.

Характерними ознаками жирної шкіри є:

  • жирний блиск;
  • розширені пори;
  • комедони;
  • висока щільність епідермісу;
  • сіруватий відтінок шкірних покривів.

Для цього типу шкіри характерний розвиток запальних процесів. До появи прищів і вугрової висипки може привести лише недостатньо якісне очищення. Щоб уникнути запальних реакцій жирній шкірі дуже важливим є правильний повсякденний догляд.

Причини жирної шкіри

Винуватцями високої жирності епідермісу є сальні залози – точніше, їх надто активна робота. Надмірне продукування себуму може бути викликане як генетично, так і внаслідок будь-яких збоїв в організмі.

Шкіра – точний показник здоров'я організму. Вона миттєво реагує на зовнішні і внутрішні подразники. Підвищену секрецію сальних залоз провокують забруднена атмосфера, незбалансоване харчування, клімат і стреси.

Найбільш часто жирність шкіри обумовлюється:

  • ендокринними збоями;
  • неправильним раціоном харчування;
  • вживанням алкогольних напоїв і курінням;
  • тривалим прийомом оральних контрацептивів;
  • захворюваннями травного тракту;
  • неправильним доглядом;
  • індивідуальними особливостями.

Тип шкіри не відноситься до постійних характеристик, змінюючись протягом життєвого циклу. Жирна шкіра найбільш поширена серед підлітків і молоді у віці до 25 років. До 30-ти епідерміс зазвичай трансформується, перетворюючись на комбінований тип. Однак зрідка (приблизно в 5% випадків) буває так, що висока активність сальних залоз закладена генетично. В цьому випадку жирний тип шкіри залишиться на все життя.


Як доглядати за жирною шкірою тіла: прості поради

Правильний підбір доглядових засобів допоможе нейтралізувати негативні ознаки, властиві цьому типу шкіри.

Правильно обрані косметичні засоби повинні:

  • бути призначеними для жирної шкіри;
  • добре вбиратися;
  • не залишати маслянистого блиску.

Жирній шкірі рекомендована косметика, що має себорегулюючу, протизапальну, кератолітичну дію. Один або два рази на тиждень добре проводити скрабування. Перевагу краще віддавати маскам, які делікатно видаляють відмерлі клітини епідермісу.

Також не забувайте підтримувати шкіру зсередини. Для цього необхідно дотримуватися правильного харчування. У раціоні повинні бути присутніми свіжі овочі та фрукти, а також продукти, багаті пробіотиками (квашена капуста, натуральні кисломолочні продукти). Людям, чия шкіра схильна до надмірної жирності та висипань, потрібні продукти з вмістом вітаміну В7 (вівсяні пластівці, яєчні жовтки, помідори, шпинат, риба, горіхи, картопля). При цьому з раціону краще виключити солодкі газовані напої і звести до мінімуму кількість простих вуглеводів.

Догляд за жирною шкірою обличчя: особливості

Жирній шкірі обличчя дуже важливий правильний догляд. При дотриманні всіх правил вона не буде приносити неприємностей у вигляді подразнень і висипань. Домашні косметологічні процедури не тільки ефективні, але й прості. Головне – виконувати їх кожного дня, вранці та ввечері. Пам'ятайте, що догляд за жирною шкірою дасть результати тільки за умови регулярності.

Поетапний догляд за жирною шкірою обличчя виглядає так:

  1. Очищення. Цьому типу шкіри краще всього підійде гель або пінка для вмивання. Вони глибоко очищають пори, розчиняють шкірний жир і залишають тривале відчуття свіжості. Під час вмивання не можна використовувати гарячу воду, оскільки вона викликає подразнення та активне видідення себуму.
  2. Тонізування. Тоніки чи лосьйони усувають запалення, очищають від чорних точок і звужують пори. Хороший варіант для жирної шкіри – гідролат для обличчя 3 в 1 Pure Green «Зелений чай і кактус» від BIELITA. Засіб містить екстракти лікарських рослин і комплекс активних компонентів. Зелений чай і гідролат гамамелісу нормалізують роботу сальних залоз, надають матовість шкірі, знімають сліди втоми.
  3. Живлення. В залежності від часу доби використовуйте денний або нічний крем, призначений для жирної шкіри. Наносьте його обережними рухами по масажних лініях і не перестарайтеся з кількістю. Надлишки засобу епідерміс не вбере, що призведе до підвищеної жирності і забруднених пор.


Правила догляду за жирною проблемною шкірою

Проблемною шкірою найчастіше називають жирну шкіру, яка виробляє занадто багато секрету. Надлишок себуму призводить до запальних процесів на поверхні епідермісу. Проблемна шкіра характеризується нездоровим кольором, високою жирністю, наявністю запалень, акне і чорних точок.

Основні правила догляду за проблемною жирною шкірою:

  1. Уникайте засобів, що мають занадто щільну текстуру, і косметики, що містить «важкі» олії і вазелін.
  2. Використовуйте виключно ті засоби, які мають позначку «для жирної і проблемної шкіри». Застосування косметики, призначеної для інших типів шкіри, може посилити секрецію сальних залоз і активізувати висипання.
  3. Не видавлюйте прищі самостійно. Якщо на шкірі є багато запальних елементів, запишіться на консультацію до лікаря-дерматолога. Спеціаліст виявить причину висипань і призначить ефективний курс лікування.
  4. Проблемна шкіра досить легко інфікується. Тому для володарів цього типу шкіри важливо стежити за чистотою не лише обличчя, а й усіх предметів, які з нею стикаються, – наволочок, серветок, рушників.

Особливості догляду за жирною шкірою взимку та влітку

Потреби жирної шкіри, як і шкіри будь-якого іншого типу, неоднакові в різні пори року. Літня спека – серйозне випробування для жирної шкіри. У цей час підвищується сальність, вироблення шкірного жиру посилюється, що нерідко призводить до запалень і висипань.

Влітку віддавайте перевагу легким текстурам, які дозволяють шкірі дихати. До їх складу має входити цинк, що володіє протизапальною дією, а також абсорбуючі елементи, які забезпечать тривалий матуючий ефект.

Вибираючи очищаючі продукти, шукайте себорегулюючий комплекс, що містить саліцилову кислоту або екстракти лікарських рослин. Порятунком для жирної шкіри влітку стане матуючий гель для вмивання Pure Green «Матова свіжість» від BIELITA. Засіб добре очищає, надає протизапальний ефект і позбавляє від надлишку шкірного жиру.


Взимку жирна шкіра так само, як і суха, потребує зволоження. Природна гідроліпідна плівка захищає шкіру цього типу, проте її недостатньо, щоб обходитися без зволожуючого крему. У порівнянні з «літніми» засобами, креми для зими повинні володіти більш щільною текстурою. Обов'язково вибирайте з позначкою «для жирної шкіри». Ці засоби зволожать шкіру, регулюючи вироблення шкірного сала.

Варто пам'ятати, що надто жорстке очищення – стресовий фактор для шкіри. Через це сальні залози почнуть працювати ще активніше. Із завданням дбайливого очищення відмінно впорається делікатний гоммаж-скраб «Календула», призначений для комбінованої і жирної шкіри від BIELITA.

У зимовий час відмовтеся від гелеподібних текстур, щоб не відморозити шкіру. Використовуйте безспиртовий тонік, оскільки продукти з вмістом спирту сильно пересушують шкіру. Двічі на тиждень очищайте епідерміс за допомогою пілінгу або масок з глини.

Догляд за жирною шкірою в домашніх умовах: наші лайфхаки

Щоб правильно доглядати за жирною шкірою вдома, не забувайте про декілька корисних правил:

  1. Очищайте епідерміс не менше двох разів на день – як мінімум вранці і перед сном. Як би ви не втомилися, пам'ятайте, що себум є сприятливим середовищем для розвитку бактерій, тому на ранок на обличчі можуть з'явитися висипання.
  2. Вибираючи пінку для вмивання, вивчайте її склад на етикетці. У ньому не повинно бути мила і бітіонолу, здатних подразнювати і травмувати шкіру. Для жирної і проблемної шкіри підійде глибоко очищуюча пінка Zone Stop Acne від BIELITA, яка делікатно очищає шкірні покриви. 
  3. Для вмивання використовуйте воду прохолодної або кімнатної температури. Вона не повинна бути гарячою або дуже холодною.
  4. Не ігноруйте етап тонізації. Поширена помилка полягає в тому, після процедури очищення відразу ж переходять до зволоження. У складі тоніків присутні в'яжучі та себорегулюючі компоненти, які справляються з підвищеною жирністю та надають шкірі здоровий вигляд.
  5. Не менше 1 разу на тиждень проводьте процедуру глибокого очищення. Жирній шкірі підходять скраби з дрібними абразивними компонентами і засоби з фруктовими кислотами. Якщо на шкірі є локальні запалення, подібні скраби протипоказані. Їх краще замінити делікатними порошковими пілінгами, які забезпечать якісне очищення, не провокуючи нових запалень.
  6. Захищайте шкірні покриви від сонця. Ультрафіолетові промені так само небезпечні для жирної шкіри, як для сухої або нормальної дерми. Підходящі цьому типу сонцезахисні засоби повинні володіти полегшеної текстурою і не перевантажувати епідерміс.
  7. Найвідповідальніший етап в догляді за жирною шкірою – вибір зволожуючого засобу. Він має не тільки живити шкіру, але і контролювати жирний блиск. Власницям жирної шкіри підійде гідробалансуючий крем гідроефект «Оптимальне Зволоження» від BIELITA. Формула «розумного зволоження» регулює рівень вологи в шкірі, а сонцезахисний фактор SPF-15 захищає від ультрафіолету.
  8. Використовуйте маски від 1-го до 3-х разів на тиждень. Для дерми жирного типу косметологи радять застосовувати маски з глини. На практиці відмінно зарекомендувала себе глибоко очищуюча маска на основі глини Black Clean від ВIТЕКС. Глина є природним антисептиком, який глибоко очищає шкірні покриви і звужує пори, а також знімає запалення.

Висновок: щоденний догляд за жирною шкірою обличчя – запорука вашої краси

У володарів жирної шкіри зморшки з’являються набагато пізніше тих, кого природа нагородила сухою або нормальною шкірою. Нерідко вони зберігають пружність шкірних покривів до зрілих років. Однак жирній шкірі потрібен грамотний і систематичний догляд. Запорука краси жирної шкіри – щоденне очищення, тонізування та грамотне зволоження в домашніх умовах. Застосування якісної косметики і правильні доглядові процедури нейтралізують неприємний жирний блиск, не допустять появи акне і очистять епідерміс від чорних точок.

 
Leave a review  ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
2 votes
100% 2 positive
2