Зворотній дзвінок

Пн.-Пт. з 8:00 до 17:00
Сб.-Нд. - вихідні

Як робити обгортання для схуднення в домашніх умовах

  • 27 Серпень 2021 07:07:33
  • Відгуки: 1
  • Перегляди: 33801
  • 0 Як робити обгортання для схуднення в домашніх умовах

Обгортання – один з найдавніших засобів в арсеналі сучасної косметології. Процедура активно використовувалася тисячоліття тому і не втратила своєї актуальності й в наш час. Зараз існує безліч способів корекції фігури і боротьби із зайвими кілограмами, але жоден з них не може зрівнятися в популярності з обгортаннями. У цій статті ми розберемося, чим викликаний ефект цих процедур і як правильно виконувати їх в домашніх умовах.

Що таке обгортання і в чому його ефект

Обгортання – це ефективна косметологічна методика, яка впливає на епідерміс і більш глибокі тканини організму. Процедура спрямована на усунення целюліту, нерівностей, жирових відкладень і розтяжок, а також на омолодження шкірних покривів. Секретом її ефективності є парниковий ефект, що активізує кровообіг і підсилює роботу потових залоз. Він запускає процес виведення зайвої рідини і жироспалювання. Для обгортань використовується поліетиленова плівка і особливі суміші, що містять глину, морські водорості, цілющі грязі, шоколад та інші корисні компоненти.


Біологічно активні речовини з цих компонентів:

  • позбавляють від отрут, токсинів та інших забруднюючих організм речовин;
  • очищають епідерміс, усуваючи відмерлі частинки;
  • покращують метаболізм, стимулюють лімфоток і кровообіг;
  • поступово руйнують ліпідні клітини в зоні впливу;
  • підвищують тонус шкіри, роблячи її ідеально гладенькою та еластичною;
  • покращують процеси регенерації, прискорюють процес відновлення клітин і тканин.

Користь обгортання

Корисні властивості обгортань обумовлені трьома головними механізмами:

  1. Виведення зайвої рідини з тканин. Покриваючи проблемні зони сумішшю і утепливши плівкою, ви отримуєте парниковий ефект. При цьому температура тіла підвищується, пори відкриваються і починає активно виділятися піт. Організм позбавляється від зайвої води, і об’єми проблемних місць зменшуються.
  2. Прискорення обмінних процесів. В суміші для обгортань містяться спеціальні речовини, які стимулюють метаболізм в проблемній зоні.
  3. Спалювання локальних жирових накопичень. Під час обгортань стимулюється кровообіг і циркуляція лімфи, активізуються локальні обмінні процеси. Щоб підсилити цей ефект, важливо поєднувати обгортання з фізичними вправами і дієтичним харчуванням.

Види обгортань

У косметології розрізняють два основних види процедур:

  1. Гарячі обгортання. Основа для обгортання розігрівається до 38-40 °C. Після нанесення складу тіло додатково утеплюється, щоб запобігти охолодженню суміші. Зазвичай для гарячих обгортань використовуються цілющі грязі, шоколад, гірчичний порошок, мед.
  2. Холодні обгортання. Суміш попередньо охолоджується до 22-24 °C. Суть процедури в тому, щоб організм витрачав енергію на зігрівання – в цьому випадку жирові з'єднання інтенсивно розщеплюються. Холодні обгортання, як правило, робляться на основі оцту, глиняних сумішей, водоростей.

Іноді клієнтам в косметичних салонах пропонують комбіновані обгортання, в яких поєднуються обидва види процедури.

Як робити обгортання в домашніх умовах

Зазвичай обгортання роблять курсом, що складається з 5-12 сеансів. Між курсами слід зробити перерву на 2-3 місяці, щоб шкірні покриви відпочили. Одну процедуру рекомендується виконувати раз в 1 -2 тижні.

Для проведення обгортань на дому вам знадобиться:

  • скраб для тіла;
  • суміш для обгортань;
  • поліетиленова плівка – не менше 30 см в ширину;
  • тепла тканина для посилення парникового ефекту.

Обгортання починаються з підготовчих процедур. Для початку дуже важливо розпарити тіло в гарячій ванні (або хоча б в душі). Після цього потрібну ділянку тіла потрібно очистити за допомогою скрабу і жорсткої масажної щітки. Етап сприяє позбавленню від ороговілих частинок епідермісу і очищає пори. Завершивши очищення, насухо витріть тіло рушником. Тепер можна приступати безпосередньо до самого обгортання.


Правила

Якщо ви вирішили пройти курс обгортань на дому, вам потрібно знати основні правила проведення цих процедур:

  • в домашніх умовах не рекомендується проводити обгортання на таких делікатних ділянках тіла, як груди, обличчя, шия – шкіра в цих місцях дуже чутлива;
  • якщо ви готуєте склад для процедури самостійно, обов'язково дотримуйтесь пропорцій – інакше замість красивого результату можна отримати опіки;
  • під час проведення сеансу не рекомендована фізична активність, оскільки може виникнути перегрів організму;
  • пийте більше рідини;
  • обов'язково розпарюють шкіру і використовуйте скраб перед процедурою – в іншому випадку вона не буде ефективна;
  • проводити обгортання краще ввечері, з 18 до 22 годин – на думку фахівців, це кращий час для beauty-сеансу;
  • уникайте хаотичності – не можна переривати і скорочувати час процедур, пропускати сеанси;
  • за годину до сеансу обгортання і протягом години після нього краще утриматися від їжі.

Збираючись приступити до обгортання, завжди враховуйте особливості свого організму. У деяких випадках ці процедури не підходять – наприклад, при зниженій функції потових залоз. Оскільки тепло в цьому випадку не виробляється, то обгортання не дадуть результату.

Етапи

  1. Шкірні покриви необхідно розпарити і видалити відмерлі клітини епідермісу скрабом.
  2. Витерти шкіру рушником.
  3. Далі нанести обрану суміш на проблемну ділянку тіла. Наносьте склад на шкіру м'якими круговими рухами.
  4. Обгорнути тіло поліетиленовою плівкою. Оброблювану область однаково не можна сильно перетягувати і фіксувати занадто слабо.
  5. Зверху утеплити тканиною або пледом, щоб не втратити тепло і посилити ефект.
  6. Зафіксувати час – від півгодини до 1,5 годин.
  7. Видалити плівку і змити суміш теплою водою.
  8. Після цього зволожити шкіру кремом або лосьйоном.

Сеанс не повинен тривати менше 30 хвилин і перевищувати півтори години. Відчувши нездужання, запаморочення або сильне почастішання пульсу, негайно припиніть процедуру.

Обгортання для схуднення в домашніх умовах

Процедура обгортань в домашніх умовах досить проста і не вимагає спеціальних навичок і професійної підготовки. Можна скористатися готовими покупними сумішами або ж застосовувати продукти, які є під рукою. Більшість з них не поступаються в ефективності професійній косметиці.

Обгортання для живота

Живіт, боки і талія – ​​одні з найбільш проблемних місць на жіночому тілі. Щоб зробити їх більш стрункими, допоможуть спеціальні обгортання на основі кави і зеленого чаю.

  1. Три столові ложки кавової гущі з'єднати зі склянкою молока, нанести суміш на тіло і тримати 40-50 хвилин.
  2. Зелений чай потрібно подрібнити до порошкоподібного стану, залити окропом і настояти протягом 15 хвилин. При відсутності алергії можна додати кілька крапель ефірної олії, щоб підсилити ефект. Склад нанести тонким шаром на живіт і боки, витримати 40 хвилин.

Обгортання для рук

Надлишковий жир в області передпліччя створює неабиякий дискомфорт, змушуючи весь час носити одяг з довгим рукавом. Щоб позбутися від зайвих сантиметрів в цій частині тіла, косметологи рекомендують використовувати склади:

  1. З глиною. Це ефективний засіб для схуднення рук, який повертає шкірним покривам тонус і підтягнутість. Глиняний склад потрібно нанести на шкіру на 40-60 хвилин, після чого змити водою.
  2. З морськими водоростями (ламінарією, спіруліною). Активні компоненти зі складу водоростей дозволяють поліпшити стан шкіри, усувають в'ялість, прибирають зайву рідину із тканин. Час дії – 30-40 хвилин. Однак варто врахувати, що ці процедури протипоказані людям з алергією на йод.
  3. З шоколадом. Цей смачний інгредієнт володіє яскравими антиоксидантними властивостями, бореться з ознаками старіння на руках і втраченими тонусом. Шоколадний склад наноситься під харчову плівку на 20-30 хвилин, після чого змивається зі шкіри теплою водою.

Обгортання для ніг

Процедури, призначені для корекції області ніг, здатні зменшити прояви целюліту, зменшити об’єми стегон і зробити контури більш стрункими. При систематичному проведенні сеансів тканинам повертається тонус і пружність, шкіра стає шовковистою. Обгортання стимулюють кровообіг в області стегон, наповнюють шкіру вітамінами і корисними речовинами, коригують розтяжки і руйнують гідрожирові цибулини – основну причину целюліту.

Щоб досягти вираженого ефекту, в цій зоні слід застосовувати суміші з найбільш активними компонентами:

  1. Гірчиця. Для приготування суміші з'єднати в рівних пропорціях гірчичний порошок, мед і воду, нанести на ноги і стегна на 30 хвилин. Процедура протипоказана при чутливій шкірі.
  2. Кориця. Чайну ложку порошку кориці змішати з двома чайними ложками рослинної олії, залишити на шкірі на 30 хвилин.
  3. Імбир. Імбирний корінь з'єднати з медом, оливковою олією або молоком, змастити ноги та стегна отриманою сумішшю. Змити через 45 хвилин.
  4. Мед. Свіжий рідкий продукт рясно нанести на проблемні зони і залишити під плівкою на 40 хвилин.

Протипоказання

Перш ніж приступити до курсу обгортань, переконайтеся, що у вас немає протипоказань до процедури. Проводити сеанси можна, якщо у вас є:

  • пошкодження шкірного покриву, садна, подряпини;
  • варикоз (заборонені гарячі обгортання);
  • патології серцево-судинної системи;
  • хвороби шкіри (псоріаз, екзема, дерматит та інші);
  • період вагітності та годування груддю;
  • підвищена температура тіла (під час менструації, при застуді, ГРВІ тощо);
  • алергічна реакція на компоненти, що входять до складу сумішей;
  • пухлинні захворювання.

Щоб виключити алергічну реакцію, перевірте суміш, нанісши її на згин ліктя або під колінну чашечку. Якщо за кілька годин на шкірі не з'явиться подразнення, то можна проводити обгортання. У разі виникнення алергії замініть суміш іншим складом.

Висновки

Обгортання – це косметологічні процедури, спрямовані на знищення підшкірних жирових відкладень. Парниковий ефект очищає від токсинів і продуктів обміну, зайвої рідини, шлаків. Пройшовши курс сеансів, можна відзначити зменшення обсягів, підтягнутість і здоровий колір шкіри в області впливу. Виразність ефекту багато в чому залежить від дотримання інструкції, тому обов'язково дотримуйтесь правил процедури. Для максимальної ефективності обгортання необхідно доповнити здоровим харчуванням і фізичними вправами.

 
Leave a review  ↓
 
1 reviews
0 answers
0 ratings
0  
Usefulness of review
13 votes
69% 9 positive
9